VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

09.26. Premjeras S. Skvernelis: pasitikėjimas partijomis visiškai sužlugdytas

Premjero Sauliaus Skvernelio teigimu, visuomenės pasitikėjimas partijomis žlugęs. Pats Vyriausybės vadovas dar nenusprendė, ar ilgainiui taptų valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) nariu. Pasak jo, dėl šio klausimo vyksta diskusijos. 


„Manau, kad partijos patyrė smūgį ir pasitikėjimas partijomis visiškai sužlugdytas. Tai kalbant apie partinės sistemos stiprinimą, skaidrinimą, tokios diskusijos vyksta ir pas mus. Bet manau, kad tai turi būti bendras sprendimas, ne vien tiktai mano (...) Labai svarbus yra pačių LVŽS narių apsisprendimas. Nesakau kategoriškai „ne", nėra tai atmesta, bet kol kas tai yra diskusijų klausimas", - pirmadienį kalbėjo S. Skvernelis. 

Ministras Pirmininkas smukusioje partijų reputacijoje įžvelgė galimybę partijoms atsinaujinti, o kartu sustiprinti centro kairės krypties politiką.

„Tai yra smūgis, bet jis turi ir šalutinę savybę - tai yra paspirtis išsivalyti, susitvarkyti. Ir galime kalbėti apie tai, kad centro kairės politinė niša turi būti stiprinama, ir manau, kad Vyriausybės, LŽVS, socialdemokratų frakcija galėtų stiprinti būtent tą politinį segmentą. Mes pasiruošę tą daryti", - tolesnius planus aiškino S. Skvernelis. 

Lietuvos socialdemokratų partijai (LSDP) šeštadienį pasitraukus iš koalicijos, Premjeras siekia užsitikrinti Seime paramą Vyriausybės veiklai. LSDP frakcija kartu su LVŽS frakcija jau sutarė bendradarbiauti - sudarė frakcijų koaliciją. S. Skvernelis pirmadienį teigė, kad bus tęsiamos diskusijos ir su Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcija bei su „Tvarkos ir teisingumo” atskirais Seimo nariais ir su pačia frakcija. 

Savo ruožtu bendradarbiavimo su Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionimis demokratais galimybę Premjeras įvertino su išlygomis, t.y. su sąlyga, kad liausis kalbos apie tariamą chaosą ir nestabilumą valstybėje. 

Premjeras taip pat paaiškino, kad numato galimybę bendradarbiauti ne su pačia partija „Tvarka ir teisingumas", bet su jos nariais Seime. 

„Mes nepasirašinėsime jokių susitarimų su jokiomis partijomis, kurioms yra pareikšti įtarimai kaip juridiniam asmeniui. Mes kalbame apie bendradarbiavimą su Seimo frakcija. Frakcijai („tvarkiečių" - ELTA) ir joje dirbantiems Seimo nariams teisėsauga šiandien iš esmės jokių pretenzijų neturi", - kalbėjo S. Skvernelis. 
Praėjusį penktadienį, rugsėjo 22 d., įtarimų korupcijos byloje sulaukė Liberalų sąjūdis ir Darbo partija.

Atgal