VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Politika, aktualijos

12.14.Socialdemokratai biudžeto projekto nepalaikys: valdantieji galėtų atsiprašyti

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas sako, kad Seimo socialdemokratų frakcija nepalaikys teikiamo kitų metų valstybės biudžeto projekto, nes nėra įgyvendinami duoti pažadai įvairioms šiandien protestuojančioms visuomenės grupėms.

Jo teigimu, LSDP premjerui Sauliui Skverneliui siūlė palaikyti biudžeto projektą, jeigu būtų įgyvendintos dvi sąlygos: arba įvykdyti duoti pažadai, arba viešai atsiprašyta už sukeltus lūkesčius.

„Mes išreikšime savo poziciją dėl biudžeto. Atskiroms biudžeto dalims, nuostatoms, sprendimams mes tikrai galėtume pritarti, bet pačiam biudžetui mes tikrai nepritarsim dėl labai paprastos priežasties: tie įsipareigojimai, kurie buvo išdalinti mokytojams, medikams, kultūros, socialiniams darbuotojams – toms visuomeninėms grupėms, kurios šiandien protestuoja, jie nėra įgyvendinami“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė G. Paluckas.

Jo teigimu, valdantieji galėtų atsiprašyti visuomenės už neišpildytus lūkesčius. Tai, sako G. Paluckas, galėtų būti vertingas moralinis aspektas.

„Mes būtume tikrai nuoširdžiai pasvarstę ir siūlėm premjerui tokią galimybę, kad mes savo balsais paremtume, jeigu būtų tie įsipareigojimai įgyvendinami arba kaip kompromisas, jeigu Vyriausybė, premjeras ar valdančiųjų lyderis atsistotų ir pasakytų: „atleiskite. Pažadėjom per daug, bet galimybės tik tokios“. (...) Nuo to moralinio tam tikro aspekto galima toliau atsispyrus važiuoti toliau“, – kalbėjo G. Paluckas.

Vis dėlto valdantiesiems, pasak socialdemokratų lyderio, turėtų pavykti surinkti reikiamus balsus, kad biudžeto projektas būtų patvirtintas.

„Manau, kad dėl biudžeto didelės problemos nebus ir valdantieji surinks 80 ar 80+ balsų, nes yra vis dar šventai tikima ir manoma, kad tas pinigų lietus atsvers emocinį pasipiktinimą ir tą susipriešinimą su visuomenės grupėmis“, – pridūrė G. Paluckas.

Seimas dėl Vyriausybės patobulinto kitų metų biudžeto projekto galutinai balsuos antradienį.

 

Atgal