VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

Vilniuje posėdžiauja Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisija

Vilniuje antradienį prasidėjo Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisijos posėdžiai, truksiantys iki penktadienio.

Seimo rūmuose nagrinėjami "Globalios Lietuvos" kūrimo strategijos klausimai, užsienyje gyvenančių Lietuvos piliečių dalyvavimo Lietuvoje vykstančiuose rinkimuose optimizavimo problemos, Lietuvos nevyriausybinių organizacijų veikla stiprinant pilietinės visuomenės brandumą ir ryšius su užsienyje gyvenančiais lietuviais, lietuvių sugrąžinimo į Tėvynę problemos.

Taip pat posėdžių dalyviai bus informuojami apie pasirengimą 2011 metų krepšinio čempionatui Lietuvoje ir Pasaulio lietuvių XV mokslo ir kūrybos simpoziumui Lietuvoje, Lietuvos sveikatos sistemos pertvarką ir valstybės poziciją dėl gydytojų emigracijos iš Lietuvos. Bus pateikiamos Lietuvos ūkio krypties ir prioritetų bei Nacionalinės energetikos strategijos įgyvendinimo 2010 metais apžvalgos.

2008 m. Seimo nutarimu sudaryta Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisija siekia skatinti Lietuvoje ir užsienio valstybėse gyvenančių lietuvių bendradarbiavimą, rūpintis abipuse pagalba ir parama, keistis mokslo, kultūros ir kita informacija, Seimui ir kitoms valstybės institucijoms teikti pasiūlymus, kurie padėtų stiprinti valstybingumą ir demokratinių tradicijų puoselėjimą.

Komisijoje dirba visų Seimo frakcijų atstovai, JAV lietuvių bendruomenės tarybos ir Pasaulio lietuvių bendruomenės valdybos išrinkti atstovai iš kitų užsienio lietuvių bendruomenių. Komisijai pirmininkauja Seimo narys Paulius Saudargas ir JAV lietuvių bendruomenės ir Pasaulio lietuvių bendruomenės atstovų išrinktas Vytas Maciūnas.

Atgal