VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

07.24. Prisieks naujoji Vokietijos gynybos ministrė A.Kramp-Karenbauer

Vokietijos parlamente trečiadienį įvyks speciali sesija, kurios metu prisieks naujoji šalies gynybos ministrė Annegreta Kramp-Karrenbauer (Annegret Kramp-Karrenbauer).

 A. Kramp-Karenbauer paskyrimas susilaukė prieštaringų reakcijų. EPA-Eltos nuotr.

Bundestagas sušaukė sesiją, kuri šį kartą įvyks ne pagrindiniame Reichstago pastate, nes jis šiuo metu uždarytas ir tvarkomas.

A. Kramp-Karenbauer, kuri pernai iš Vokietijos kanclerės Angelos Merkel perėmė Krikščionių demokratų partijos (CDU) pirmininkės pareigas, dabar pakeičia ir buvusią gynybos ministrę Ursulą fon der Lejen (Ursula von der Leyen), kuri tapo Europos Komisijos vadove.

A. Kramp-Karenbauer paskyrimas susilaukė prieštaringų reakcijų, nes ji anksčiau yra sakiusi, kad atsisakytų pozicijos A. Merkel ministrų kabinete dėl to, kad galėtų koncentruotis į vadovavimą konservatorių blokui, sudarytam iš CDU partijos ir jos Bavarijos sąjungininkės CSU.

Naujoji gynybos ministrė po to, kai buvo paskirta, jau sakė savo pirmą oficialią kalbą per renginį, skirtą paminėti karinių pajėgų atstovų, tarp jų ir Clauso von Stauffenbergo, bandymą nužudyti Adolfą Hitlerį.

Atgal