VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

07.18.Londone suimti 6 judėjimo „Extinction Rebellion“ protestuotojai

Šimtai klimato aktyvistų visoje Didžiojoje Britanijoje įsikūrė stovyklas, jie blokavo eismą ir trukdė betono gamybą, pranešė „Deutsche Welle“. Tai buvo jau antra protesto, kuris, kaip suplanuota, žada trukti visą savaitę, diena – žmonės reikalavo, kad Didžiosios Britanijos vyriausybė imtųsi daugiau veiksmų klimato kaitai stabdyti.

 Londone suimti 6 judėjimo „Extinction Rebellion“ protestuotojai. EPA-Eltos nuotr.

Policija trečiadienį sulaikė šešis „Extinction Rebellion“ grupės protestuotojus, grupei blokavus kelią į kai kurių Didžiosios Britanijos korporacijų būstines.

„Extinction Rebellion“ judėjimas Didžiojoje Britanijoje veiklą pradėjo 2018 m. gegužę. Tai organizacija, taikiais būdais protestuojanti prieš klimato kaitą ir rūšių įvairovės nykimą. Pastaruoju metu grupė savo veiklą dar labiau suintensyvino, ir dabar organizuoja jau savaitę trunkančius valstybinio masto protestus.

Šimtai aktyvistų trečiadienį blokavo įėjimą į įmonės „Londono betonas“ valdas. Sustoję prie įėjimo į bendrovės pastatą, jie laikė šūkiais margintus plakatus, pavyzdžiui, „Oras, kurio gedime“.

„Londono betonas“ yra didžiausia mieste jau paruoštą koncentratą tiekianti įmonė.

Pareiškime „Extinction Rebellion“ grupės narė Eleanora Makari (Eleanor McAree) teigė, kad betono gamyba daro didelę įtaką aplinkai ir „dar vieno tunelio nutiesimas tik dar pablogins oro taršos Rytų Londone situaciją“.

„Oro tarša jau pasiekė pavojingą lygį, ji veikia Rytų Londone gyvenančių vaikų ir suaugusiųjų sveikatą“, – sakė E. Makari.

Betono gamyba – trečioji ūkio šaka, kurios metu į orą išskiriamas didelis kiekis anglies dvideginio, pasak internetinio britų žurnalo „CarbonBrief“, ji nusileidžia tik aviacijai ir energijos gamybai.

Atgal