VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

07.07. Į Italiją nepaisydamas draudimo atplaukė laivas su migrantais

Į Italiją atplaukė labdaros organizacijos laivas, iš kurio išsilaipino 41 Viduržemio jūroje išgelbėtas migrantas. Dieną prieš tai kapitonas nepakluso draudimui prisišvartuoti Italijos uostuose, informuoja BBC.

 Į Italiją nepaisydamas draudimo atplaukė laivas su migrantais. EPA-Eltos nuotr.

Šeštadienį kapitonas nutarė plaukti į uostą dėl „nepakenčiamų higienos sąlygų“ laive „The Alex“.

Laivas ilgą laiką buvo saugomas, tačiau vėliau visi jame buvo imigrantai išsilaipino į krantą.

Italijos vidaus reikalų ministras Matėjus Salvinis (Matteo Salvini) anksčiau žadėjo neleisti migrantams pasiekti krantą.

„Mačiau, kad Vokietijos valdžia parašė man laišką, kuriame prašoma atidaryti uostus ir leisti imigrantams išsilaipinti. Ne, ne, ne, tikrai ne“, - sakė jis tiesioginėje transliacijoje socialiniame tinkle „Facebook“.

Migrantus gelbėjantiems laivams pernai buvo uždrausta plaukti į Italijos uostus. Taip pat įvestos baudos bet kam, kas be leidimo įplaukia į šalies teritorinius vandenis.

Labdaros organizacija „Mediterranea“, kuri naudojasi laivu „The Alex“, išplatino nuotrauką, kurioje matyti, kaip migrantų grupė artėja prie kranto.

Organizacija paskelbė, kad netrukus po vidurnakčio į laivą patekę Italijos valdžios atstovai pareiškė, kad jis sulaikomas, o prieš kapitoną pradedamas tyrimas dėl pagalbos vykdant nelegalią migraciją.

Tuo metu Vokietijos labdaros organizacijos „Sea Eye“ laivas „Alan Kurdi“ paskelbė plaukiantis į Maltą, nors anksčiau sekė paskui į Italiją nuplaukusį laivą.

Atgal