VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

06.06. Bosnija ir Hercegovina: pabėgėlių priėmimo centre kilo masinės muštynės

Pabėgėlių priėmimo centre „Miral“ Velika Kladušos mieste Bosnijos ir Hercegovinos vakaruose kilo masinės migrantų muštynės. Kaip pranešė trečiadienį portalas „Klix“, remdamasis Unos-Sanos kantono pareigūnais, įvairaus sunkumo traumas patyrė kelios dešimtys žmonių, tarp jų – trys policininkai.

EPA-Eltos nuotr.

Susirėmimai, kuriuose dalyvavo daugiau kaip šimtas migrantų, vyko naktį į trečiadienį. Kaip informuoja „Klix“, riaušininkai mėtė į pareigūnus butelius, akmenis ir metalinius strypus.  

Šiuo metu padėtis centre stabilizuota, sulaikyta 20 žmonių, kurie, pasak teisėsaugos institucijų darbuotojų, buvo riaušių iniciatoriai. Bet konflikto atsinaujinimo pavojus vis dar gresia. Todėl policija yra pasirengusi imtis veiksmų.

Bosnijos ir Hercegovinos valdžios institucijų duomenimis, į šalies teritoriją pateko apie 10 tūkstančių migrantų, pereidami sieną pabėgėliai naikina savo dokumentus, todėl sunku juos identifikuoti. Dauguma jų stengiasi patekti į ES. Specialistų nuomone, artimiausiu metu pabėgėlių skaičius šalyje gali viršyti 50 tūkstančių žmonių.

Atgal