VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

06 12. Lietuvos bankas ir Kinijos bankų reguliavimo komisija bendradarbiaus bankų priežiūros srityje

Lietuvos bankas, nuosekliai plėtojantis ryšius su Kinijos finansų sektoriaus priežiūros institucijomis, penktadienį Vilniuje pasirašė bendradarbiavimo susitarimą su Kinijos bankų reguliavimo komisija, kad galėtų keistis priežiūrai skirta informacija ir bendradarbiauti bankų priežiūros srityje.
"Kinijos investuotojai vis labiau domisi Europos Sąjungos finansų sektoriumi, tad tikimės, kad šis bendradarbiavimo susitarimas paskatins susidomėjimą ir Lietuva, padės plėtoti abipusiai naudingus dvišalius ekonominius ryšius", - sakė Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotoja Ingrida Šimonytė, Lietuvos banko vardu pasirašydama susitarimą.
"Šio susitarimo pasirašymas sukuria tvirtą pagrindą stiprinti tarpvalstybinį Kinijos bankų reguliavimo komisijos ir Lietuvos banko bendradarbiavimą keitimosi informacija ir krizių valdymo srityse ir skatina dvišalį bankų sektoriaus bendradarbiavimą", - teigė Kinijos bankų reguliavimo komisijos vicepirmininkas Vang Džaosingas (Wang Zhaoxing).
Susitikime, pasak Lietuvos banko pranešimo, Lietuvos ir Kinijos delegacijų atstovai aptarė dviejų institucijų bendradarbiavimo perspektyvas. Svečiams pristatytas Lietuvos finansų sektorius ir jo priežiūros modelis.
Daugiau kaip prieš pusantrų metų (2013 m. rugsėjį) Lietuvos bankui ir Kinijos vertybinių popierių priežiūros komisijai susitarus dėl bendradarbiavimo vertybinių popierių priežiūros srityje, Lietuvos finansų institucijoms buvo atvertas kelias tiesiogiai investuoti į Kinijos kapitalo rinką.

Atgal