VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Į pradžią

07.16. Hidrometeorologijos tarnyba: hidrologinė sausra yra pasibaigusi

Hidrologinė sausra šalyje šiuo metu yra pasibaigusi, o geriausia situacija yra Vakarų Lietuvos upėse, Eltai nurodė Hidrometeorologijos tarnyba

„Šiuo metu situacija Lietuvos upėse yra šiek tiek pagerėjusi ir tai nulėmė liepos pirmoje pusėje iškritę krituliai. Šiuo metu hidrologinė sausra Lietuvoje jau pasibaigė. Geriausia situacija Vakarų Lietuvos upėse, jose vandens lygiai artimi vidutiniams daugiamečiams liepos mėnesio vandens lygiams ar šiek tiek žemesni. Kitoje Lietuvos dalyje vanduo iki šiol gana stipriai nusekęs“, – Eltai nurodė Hidrometeorologijos tarnybos Hidrologinių stebėjimų skyriaus vedėjas Juozas Šimkus.



Jo teigimu, blogiausia situacija yra Rytų Lietuvos upėse, ypač Neryje ties Buivydžiais ir Vilniumi, kuriuose vandens debitas mažesnis už gamtosauginį.

Kaip nurodė specialistas, artimiausiomis dienomis prognozuojamas lietus situacijos iš esmės nepagerins.

Kaip apžvalgoje nurodo tarnyba, šių metų birželis buvo šilčiausias nuo 1961 metų. Vidutinė oro temperatūra siekė 20,1 laipsnio šilumos, 12 dieną buvo pasiektas naujas birželio mėnesio karščio rekordas – 35,7 laipsnio šilumos. Buvo registruotos šešios tropinės naktys (kai oro temperatūra nakties metu nenukrenta žemiau 20 laipsnių karščio).

Birželio mėnesį vidutinis kritulių Lietuvoje buvo 33 mm. Daug kur jų kiekis neviršijo 30 mm  ir tik 5 stotyse išmatuota daugiau nei 60 mm kritulių, nurodo tarnyba.

Atgal