VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Į pradžią

12.06. Ministras R. Masiulis: ES „Mobilumo paketas“ tolsta nuo pradinių užsibrėžtų tikslų

„Lietuva negali pritarti pasiūlytam kompromisiniam ES „Mobilumo paketo“ variantui – tai veda į pervežimų rinkos suskaidymą ir suvaržymą, galintį išstumti iš pagrindinių rinkų konkurencingai kelių transporto sektoriuje dirbančias valstybes“, – įsitikinęs  susisiekimo ministras Rokas Masiulis. Gindamas šalies vežėjų interesus, tokią Lietuvos poziciją ministras pristatė Briuselyje vykusiame ES Transporto, telekomunikacijų ir energetikos tarybos (TTE) posėdyje.

Europos Sąjungos kelių transporto sektoriaus ateičiai reikšmingas „Mobilumo paketas“ – vienas svarbiausių klausimų, aptariamų šiame posėdyje. ES transporto ministrai diskutuoja dėl šiuo metu ES Tarybai pirmininkaujančios Austrijos pasiūlyto kompromisinio „Mobilumo paketo“ varianto.

„Jau daugiau kaip metus diskutuojame dėl ES „Mobilumo paketo“, ir man kelia didelį susirūpinimą tai, kad jis nutolo nuo pradinių Europos Komisijos pasiūlymo tikslų. Vietoj to, kad spręstume socialinius šio sektoriaus klausimus, saugotume bendrą Europos rinką, didintume sektoriaus efektyvumą ir mažintume neigiamą transporto poveikį aplinkai, mes vieną po kito įvedame naujus suvaržymus. Mes netgi sugebėjome suskaidyti tarptautinę transporto rinką, kad apribotume prekių judėjimo laisvę Europoje“, – kreipdamasis į ES transporto ministrus sakė Lietuvos susisiekimo ministras R. Masiulis.

Ministro nuomone, ES šalys pernelyg rūpinasi savo nacionaliniais interesais, pamiršdamos bendrus Europos interesus.

Atgal