VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Į pradžią

10.11. Premjeras apsilankė Hiracukos mieste

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis apsilankė Hiracukos lengvosios atletikos stadione, kur dalyvavo Lietuvos olimpinės ir parolimpinės komandų garbei surengtoje šventėje ir pasveikino renginio dalyvius.

Hiracukos mieste, kaip ir visoje Kanagavos prefektūroje, itin populiarinama Lietuva, o Hiracuka neretai vadinama „lietuviškiausia“ Japonijos vietove.  Hiracuka – Lietuvos rinktinės 2020 m. Tokijo olimpinėse žaidynėse „miestas-šeimininkas“.
„Džiaugiamės, kad 2020 m. Tokijo olimpinių žaidynių metu Lietuvos olimpinė rinktinė ras namus čia, Hiracukos mieste. Tai puiki proga prieš žaidynes ir jų metu padidinti Lietuvos žinomumą Japonijoje ir Japonijos Lietuvoje bei sustiprinti mūsų žmonių tarpusavio supratimą“, - sporto šventėje „Shonan BMW stadium Hiratsuka“ stadione sakė S. Skvernelis.
Pirmoji Lietuvos atletų stovykla Hiracukoje buvo surengta 2017 m. spalį, į kurią atvyko 20 sportininkų. Hiracukos miesto merui Premjeras padėko už dėmesį Lietuvai ir sudarytas sąlygas mūsų sportininkams. Lietuvos sportininkams Premjeras kitais metais palinkėjo sėkmingų atrankų į olimpines ir parolimpines žaidynes, padrąsino įgyvendinti savo svajones ir parvežti pergales namo.

Atgal