VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

09 27. Kultūriniame- edukaciniame renginyje ,,Broliai“ pagerbėme partizanus

Kamilė Butkevičiūtė

Partizanai, Lietuvos laisvės kovotojai, amžiams išliks Tėvynės patriotų pavyzdžiu. Tikriausiai šie žodžiai, viso renginio metu, skambėjo mums grupelei Baisogalos gimnazistų .

Iš tiesų, gera prisiminti, šį nuostabų renginį, kurio metu mūsų keturi šaunūs Jaunieji Šauliai: Kamilė Butkevičiūtė, Dainius Barauskas,  Raminta Juzukonytė, Gintarė Šenauskaitė, pasipuošę šaulių uniformomis, 10 valandų sutiko dar ir savanoriauti renginyje, kurį organizavo Radviliškio kultūros centras.

Partizanus pagerbiame Mėnaičiuose

Aplankėme parodą "Karas po karo...“,  ,,Ir jie mokėjo džiaugtis..."   Įsigilinę į šią paslėptą mintį sėdome į autobusą , ir vykome  partizanų keliais  Radviliškio apylinkėse, kartu su istoriku, profesorium Vykintu Vaitkevičiumi , maršrutu: Radviliškis – Jaugėlai – Šiaulėnai – Mėnaičiai – Balandiškiai – Užpelkių miškas – Baisogala – Vaidulionys – Radviliškis .  Grįžę, iš karto lėkėme į susitikimą su Europos Parlamento nariu Algirdu Saudargu.  Nuolat buvo demonstruojami  filmai partizanine tematika.  Kartu su Lietuvos laisvės kovų įamžintojų sąjūdžio atstovais, istorikais: E. Kuckailiu, G.Petrausku, A. Čepulyte, nusikėlėme į kovų istoriją, klaidžiojome po partizanų bunkerius, susipažinome su partizanų karinio ir buitinio gyvenimo aspektais. Padavinėdami ir patys skanaudami brolišką arbatėlę, klausėmės poetės Eglės Juodvalkės partizaninių eilių.  Poetė linkėjo: ,, mylėkim Lietuvą, kaip Jie mylėjo“.

 Štai ir sulaukėme išsvajotojo jaunųjų  bardų pasirodymo,  Aistės Smilgevičiūtės ir grupės "Skylė" koncerto BROLIAI.   Lydimi geros nuotaikos  ir  patirtų dienos įspūdžių , vėlai vakare grįžome namo.

Atgal