VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

05.09. Zapyškio aitvarų festivalis sujungs vėją, žemę ir vandenį

Gegužės 11 diena Zapyškis vėl pakvies į įspūdingą šeimų šventę  - aitvarų festivalį „Tarp žemės ir dangaus“.  Šiemet į dangų pakilsiantys aitvarai bus ypatingi, nes juose bus įamžinti miestų, miestelių ir kaimų pavadinimai – taip organizatoriai paminės Lietuvos vietovardžių metus.

„Džiaugiuosi, kad šis, jau tryliktus metus skaičiuojantis festivalis, nenustoja augti. Didžiuojamės šiuo renginiu, nes tai puiki galimybė praleisti laisvalaikį su šeima, draugais, pasimėgauti gražia aplinka, pasikrauti gerų emocijų“, - sakė renginio globėjas, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Šventė vyks Zapyškio kurortinėje teritorijoje, šalia šiuo metu restauruojamos gotikinės Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios.

 Į Zapyškį iš Kauno galima atplaukti laivu

Aitvarų varžybose dėl prizų kasmet rungiasi daugiau kaip 100 dalyvių, kartu jie dalyvauja ir laimingiausio aitvaro loterijoje. Ne mažiau atkakli kova vyksta ir lėktuvėlių modelių varžybose. Prizus varžybų nugalėtojams sukūrė  jaunosios kartos stiklo menininkė Valda Verikaitė.

Šventę organizuojančio Ežerėlio kultūros centro direktorė Inutė Strašinskienė sakė, kad be tradicinių aitvarųdirbtuvių, varžybų, atvirlaiškių pašto, muilo burbulų pūtimo, šiemet šventėje bus rodomas erdvinis kinas, kuris suteiks galimybę iš arčiau pažvelgti į nakties dangų - žvaigždes ir žvaigždynus.

Iš Vilniaus atvykę Labdaros ir paramos fondo “Rugutė” atstovai surengs Palankaus vėjo malūnėlių kūrybines dirbtuves.

Jau antrus metus festivalyje lankysis B. Oškinio vaikų aviacijos mokykla su balansuokliu „Tununuku”. Aitvarų festivalio logotipą, kurį prieš penkerius metus sukūrė Raminta Kriščiūnaitė, galės išpurkšti tatuiruočių meistrai, norintieji šį ženklą įsiamžins ir ant marškinėlių.

Kaip visuomet festivalyje skambės gyvo garso muzika. Pirmiausia koncertuos Raudondvario kultūros centro muzikinių projektų grupė „Vitražai“.  Savo pasirodymą surengs ir Kaunas + Kauno rajonas – Europos kultūros sostinė” ambasadoriai – jaunatviška energija pulsuojanti grupė “The Roop”.

Baigiantis festivaliui į sceną pakils aktorius Kostas Smoriginas. Jam talkins muzikantai Audrius Balsys ir Martynas Kuliavas.

Festivalio “Tarp žemės ir dangaus” vieta unikali tuo, kad į ją galima atvykti įvairiomis transporto priemonėmis. Planuojantiems automobilius palikti namuose, į Zapyškį rekomenduojame keliauti dviračiais, atplaukti laivais “Kaunas”, “Vilkija” ir “Perlas”, kurie plauks nuo senosios Kauno prieplaukos, arba atvykti viešuoju transportu iš Kauno autobusų stoties.

Atgal