VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

04.18. Po Visatos kupolu

Birutė Silevičienė

 

LKRS ir valdybos narė

“Žmonėms būdinga kurti. Vieni su kaltais, kiti su molbertais, treti su muzikos instrumentais. Ypač pasiilgsta kūrybos tie, kurie gyvenimo kelyje buvo beveik nesusiję su ja. Tad išėję į užtarnautą poilsį, turėdami mažiau kasdienių rūpesčių ir daugiau laisvo laiko, jie bando save realizuoti meninėje kūryboje, sugrįžti į jaunų dienų pomėgius, - taip naujoje V.Kursevičienės knygoje „Po Visatos kupolu“ apie autorę rašo žurnalistas, poetas, rašytojas Jonas Laurinavičius. - Vladislava Kursevičienė pakluso poezijos mūzai.“ (...). Gražius posmus V. Kursevičienė skiria Daugirdiškėms, kuriose kelis dešimtmečius gyvena, joms netgi himną sukūrė, taip pat Semeliškėms, įvairiems aplinkinių vietovių istoriniams įvykiams (pvz., 1863 m. sukilimui). Yra etnografinių vaizdų, praeities prisiminimų. Su nostalgija atsigręžiama į jaunas dienas.“

„Vingio“ gildijos nariai į šios knygos sutiktuves tradiciškai rinkosi Tautinių bendrijų namuose. Nauja knyga autorei tarsi  medžiui žalias rūbas, užliejantis pavasariu širdį ir mintis.

Velykinių atvirukų parodos autorė Sveta Kločinskaja prie savo kurtų darbų 

Knygos „Po Visatos kupolu“ viršelis

Knygos autorė džiaugėsi išmokusi lietuvių kalbą, galinti versti savo ir kolegų kūrinius į lietuvių, lenkų kalbas (į lenkų kalbą išvertė J.Laurinavičiaus aforizmų knygą „Brūkštelėjimai). Išleidusi 6 knygas (dvi – lietuvių kalba).

Renginį puošė Svetos Kločinskajos Velykinių atvirukų paroda, sulaukusi šiltų sveikinimų ir gražių komentarų. Dainininkai Aleksandras Charinas, Viktoras Pustavojot atliko rusų poeto, dainininko Vladimiro Vysockio dainas, visus stebino iliuzionisto Viktoro Charino triukai. Pagal V.Kursevičienės žodžius skambėjo Birutės Gaučienės kurtos dainos.

Už gražius žodžius, lašeliais subėgusius į eilėraščių knygą „Po Visatos kupolu“ autorei įteikta „Vingio“ gildijos Padėka.

Linkiu mielai Vladislavai, kad tai nebūtų paskutinė jos knyga, tad iki naujų susitikimų!

Atgal