VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

03.29. Kūrybos vakaras būryje draugų

Birutė Silevičienė,

LKRS ir Valdybos narė

Kūrybos konkursas “Būry draugų”, kurį organizavo Vilniaus tarptautinė literatų, rašytojų ir menininkų gildija “Vingis” baigėsi, tad į Tautinių bendrijų namus aptarti rezultatų ir pasidžiaugti kūrybiniais laimėjimais rinkosi ne tik dalyviai, bet ir gausus būrys svečių: muzikantų, dainininkų.

Literatūriniai suėjimai suteikia puikią progą rengti menininkų darbų parodas. Šįkart galėjome pasigėrėti Ninos Kalitos ir Leonardo Venskel tapyba, skirta ir artėjančiai šventei – Velykoms.

Susitikimą vedusi gildijos pirmininkė Onutė Kulbokienė bei  šių namų direktorė Alvida Gedaminskienė pasidžiaugė dalyvių kūrybiškumu, linkėjo sėkmės kituose konkursuose, buvo pasveikinti švenčiantys gimtadienius nariai.

Renginio svečiai Vilniaus Operos ir baleto teatro solistai Aleksas Knutas, Jokūbas Račiūnas, talkinant Lijai Neugasimovai  padovanojo didelį pliūpsnį geros nuotaikos, atlikę skambius romansus ir operų ištraukas, žavėjomės atlikėjais Rimgaudu Papicku, Birute Gaučiene, pristačiusia naują savo kūrybos dainą.

Renginio akimirkos.  Nuotraukų aut. Galina Ivanova ir Birutė Gaučienė

Paskelbus konkurso rezultatus, džiaugėmės visi, nes mes esame bendraminčiai, mus jungia įvairiapusė ir įvairiatautė kūryba. Juk ir šiame konkurse dalyviai pateikė savo poeziją ir prozą ne tik lietuvių, bet ir rusų kalba.

Konkurso rezultatai. Poezija (lietuvių kalba)

Birutė Silevičienė (I vieta, „Draugams susitikus“); Romas Bernotas (II vieta, „Pabūk šalia“); Danutė Ruseckaja (III vieta, „Geras draugas“); Birutė Gaučienė (III vieta, „Draugams ir draugėms“);  Vytautas Viskantas (III vieta, „Draugystę branginti reikia“);

Proza (lietuvių kalba)

Jonas Laurinavičius (I vieta, „Draugystės vakaras“); Vladislava Kursevičienė (II vieta, „Bičiuliai“); Kazimieras Daniūnas (III vieta, „Siaučianti pūga“); Aušra Žigutytė (III vieta, „Gyvenimas labai įdomus“).

Poezija (rusų kalba)

Samuilas Lormanas (I vieta, „Gyvenimo pamokos“); Galina Ivanova (II vieta, „Giminingos sielos“); Galina Žuravska (III vieta, „Būryje draugų“); Liudmila Olifson-Cerenia (III vieta, „Ištikimi draugai“).

Proza (rusų k.)

Elena Bachmetova (I vieta, „Tai buvo neseniai“); Liudmila Intejeva (II vieta, „Reikia mokėti draugauti“); Natalija Rubcova (III vieta, „Mano švelnus draugas“).

„Visiems ačiū už kūrybą, už žmogiškumą ir buvimą kartu“, - renginio pabaigoje sakė Vilniaus Tautinių bendrijų namų direktorė A.Gedaminskienė.

Įpareigojantys žodžiai literatams, tad būkime, kurkime, dalinkimės!

 

 

 

 

Atgal