VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

10.28. Hurgadoje vyko Lietuvių dienos

Spalio 25–26 dienomis Hurgadoje lietuvių bendruomenė kartu su Lietuvos ambasada Egipte ir Nacionaliniu M. K. Čiurlionio muziejumi surengė Lietuvos dienas.

urm.lt nuotr.

Atidarydamas šventę Lietuvos ambasadorius Arvydas Daunoravičius pažymėjo suprantantis, jog tūkstantmečio istorija ir šimtą metų gyvuojančia valstybe Lietuva egiptiečių nenustebins, tačiau tai pabandys padaryti žmonių sugebėjimais, tradicijomis ir kultūra. Jis padėkojo Hurgados miestui, svetingai priimančiam turistus iš Lietuvos.

Šventėje dalyvavęs Raudonosios jūros gubernatorius Ahmedas Abdas Alla, dėkodamas už kvietimą į renginį pastebėjo, kad egiptiečiai jaučia simpatijas Lietuvai ir jos žmonėms.

Hurgadiečiai ir kurorto svečiai klausėsi M. K. Čiurlionio kūrinių, galėjo grožėtis net trimis lietuviškomis parodomis: Mariaus Jovaišos „Neregėta Lietuva“, lietuvių klasiko Mikalojaus Konstantino Čiurlionio paveikslų reprodukcijomis ir Hurgadoje gyvenančios Jolitos Majauskienės popieriaus karpiniais. Žiūrovus taip pat džiugino Londono lietuvių folkloro ansamblio „Saduto“ atliekamos lietuviškos dainos ir šokiai, o Kultūros centre buvo surengta nedidelė lietuviška mugė.

Šventės dalyviai sveikino Lietuvą, mininčią savo šimtąsias metines, ir džiaugsmingai pažymėjo, kad tokio mastelio lietuviškos šventės Hurgada dar nebuvo mačiusi.

Atgal