VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

09.10. Budapešte iškilmingai atidaryta paroda „Baltijos kelias“

Lietuvos ir Latvijos ambasados bei Estijos kultūros institutas Vengrijoje, bendradarbiaudami su sostinės Szabó Ervinbiblioteka Budapešte, atidarė fotografijų parodą „The Baltic Way – a Campaign in the Name of Freedom“, skirtą paminėti 1989 metais įvykusią pilietinę akciją, pasauliui pranešusią apie Baltijos tautų vienybę ir ryžtą siekti laisvės bei nepriklausomybės. Grafinį ir audio-vizualinį Latvijos archyvų koordinuoto projekto kūrinį papildė bibliotekos fonduose rasti periodikos leidiniai ir susijusios knygos.

 urm.lt nuotr.

Bibliotekos direktorius Peter Fodor, sveikindamas gausiai susirinkusius lietuvių, latvių ir  estų bendruomenių atstovus, Vengrijos visuomenės bei spaudos, reziduojančio diplomatinio korpuso atstovus, priminė bibliotekos siekį dalyvauti pristatant įvairius klausimus, svarbius pasauliui ir įdomius Vengrijos žmonėms. Direktorius dėkojo Baltijos šalių ambasadoms už galimybę demonstruoti atitinkamą parodą.

Sveikinimo kalbas taip pat sakė Latvijos ir Lietuvos ambasadoriai bei Estijos Garbės konsulas. Lietuvos ambasadorė Rasa Kairienė pabrėžė, kad šis trijų tautų susibūrimas ne tik laikytinas viena reikšmingiausių žmonių grandinių pasaulio istorijoje, bet ir viena jausmingiausių pilietinės valios išreiškimo akcijų: „Tesuranda Baltijos kelias savo kelią ir į jūsų širdis“, – linkėjo ambasadorė.

Atgal