VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

08.06. Gamta – mūsų kūrybos įkvėpėja

Birutė Silevičienė,

LKRS ir valdybos narė

Karštą ir saulėtą liepos 30-ąją Vilniaus tarptautinės rašytojų, literatų ir menininkų gildijos „Vingis“ nariai rinkosi į kūrybinę popietę, vykusią Tautinių bendrijų namuose.

Tądien renginio vedėja Onutė Kulbokienė pristatė  Liudmilos  Intejevos nueitą gyvenimo kelią nuo studentavimo laikų, jos kūrybos pradžią ir pasiekimus.

Ją papildydama, Liudmila dalinosi prisiminimais apie įdomiausius savo biografijos faktus nuo mokslų Maskvos Baumilo vardo technikos institute iki darbo Vilniaus kuro aparatūros gamykloje, dėstytojavimo metus, apie prasmingas projektines ir pažintines keliones.

Iš kiekvienos kelionės parsivežta vis kitokios patirties ir žinių apie tų šalių kultūrinį paveldą, maisto gaminimo subtilybes.

„Pradėjau rašyti dar mokykloje. Eilėraščius kūriau jubiliejams, įvairioms kitoms progoms, siunčiau konkursams. Mėgstu rašyti, būdama gamtoje, Nemenčinės miške, tai labai įkvepia“, - kalbėjo Liudmila.

L.Intejevos ateities planuose – parašyti knygą apie savo šeimą, patyrusią ne tik daug sunkumų, bet ir nuveikusią prasmingų darbų, gelbstint žmones nuo tremties.

Susitikimo akimirkos

Turiningo vakaro metu skambėjo  Janinos Tamulevič, Birutės Gaučienės  atliekamos dainos, prisiminta neseniai praėjusi Oninių šventė. Juk Ona – tai duonos ponia, puiki šeimininkė, gamtos vaikas, sumani ir išradinga.

Reikia pasidžiaugti, jog jau pasirodė signalinis almanacho „Vingis-8“ numeris, greitai galėsime džiaugtis solidžia mūsų minčių knyga.

Renginį vainikavo prie vaišių stalo skaitoma poezija, o karštį už lango numalšino netikėtai užklupęs sodrus lietus...

Atgal