VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

07.16. Nidoje įspūdingai pradėtas 22-asis Thomo Manno menų festivalis

Šeštadienį Nidos evangelikų liuteronų bažnyčioje nuskambėjo pirmasis tradicinės,  jau 22-ą kartą sugrįžusios į šį kurortą menų šventės – Thomo Manno festivalio – akordas. Šia proga sveikinimų ir palinkėjimų jos dalyviams bei šeimininkams atvežė renginio globėjas kadenciją baigęs Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus, atvykęs į Nidą su žmona Alma.

Garbingasis svečias džiaugėsi gražiu sutapimu: vos prieš kelias valandas Miunsterio miesto  rotušėje Vokietijoje Baltijos valstybių prezidentams buvo įteikta  Vestfalijos taikos premija, o  Thomo Manno festivalis taip pat skleidžia humanistines idėjas kviesdamas į prasmingas parodas, paskaitas, diskusijas ir koncertus.

„Žmonėms reikia išmintingų žodžių, tikrųjų vertybių, tikrojo meno. Žmonėms reikia ir tikro gyvenimo, sąžiningo, nesumeluoto ir neišgalvoto. Tokio, kokį matė ir užrašė iškilus vokiečių rašytojas Thomas Mannas. Jo vardo festivalis primena tokio gyvenimo galimybę, liudija žmogaus, gamtos ir kultūros ryšį“, - sakė prezidentas sveikinimo kalboje.

Thomo Manno menų festivalio atidarymo akimirko

Lietuvos kultūros tarybos paramos dėka visą savaitę publika Nidoje galės bendrauti su Lietuvos bei užsienio menininkais ir visuomenės veikėjais, lankytis akademinės muzikos koncertuose, kino seansuose ir parodose.

Per savaitę net keliose Nidos erdvėse atsidarys fotografijos ir šiuolaikinio meno parodos, be to, jų maršrutą papildys istorinė žemėlapių ir tapybos ekspozicija Juodkrantės Miniatiūrų muziejuje.

Kartu su Goethe's institutu rengiamos nemokamos kino naktys Nidos kultūros ir turizmo informacijos centre „Agila“ intriguos ir filmais, ir svečiais.

Atgal