VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

05.16. Kūrybinė popietė Tautinių bendrijų namuose

Birutė Silevičienė,

Lietuvos KRS ir valdybos narė

Tarptautinės rašytojų, literatų ir menininkų gildijos „Vingis“ organizuota pavasarinė popietė Tautinių bendrijų namuose sulaukė gausaus kultūros ir meno mylėtojų dėmesio.

Renginys sutapo su neseniai per šalį nuskambėjusiomis Knygnešio, Motinos dienos šventėmis, tad šios datos neliko nepaminėtos ir renginio metu. Eiles skaitė  Onutė Kulbokienė, Romas Bernotas, Vlada Kursevičienė, Vyt. Viskantas ir kiti popietės dalyviai.

Popietės dalyviai su Šnipiškių ansamblio nariais

Šnipiškių ansamblis

Renginį papuošė Ninos Kalitos tapyti paveikslai gėlių tema.

Pavasaris dovanoja ir naujas knygas, tad ir šį kartą renginyje pasitikta gražiai iliustruota Eugenijos Norvilienės knyga. Pirmąjį eilėraštį autorė parašė, jau užaugus vaikams.

Būrelio pirmininkė Onutė Kulbokienė pristatė knygos autorę kaip talentingą kūrėją, daug skaitančią ir turinčią ištikimų jos kūrybos gerbėjų, o Marija Zinkevič pristatė savo kūrybos eilių knygelę vaikams rusų kalba „Žemės gėlėms – vaikams“.

Knygos „Žemės gėlėms – vaikams“ viršelis

E.Norvilienės žodžiais dainas atliko Birutė Gaučienė, pasidžiaugusi, jog Eugenijos poezija yra lyriška ir graži. Dainos ir eilės skambėjo ir iš kitų dalyvių lūpų.  

Keletą eilėraščių paskaitė ir pati autorė, padainavo su renginyje viešėjusiu Šnipiškių ansambliu, kuriame dainuoja ir jos vyras.

Manau, iš nuotraukų matosi, jog kūrybinis susitikimas buvo šiltas, turiningas ir nuoširdus. Vieni kitiems palinkėjome  sėkmės aštuntojo „Vingio“ almanacho kūryboje.

 

 

 

 

Atgal