VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

3.20. „Aš myliu Tave - Lietuva!“

Birutė Silevičienė

 

Tokiu skambiu pavadinimu Vilniaus Tarptautinės rašytojų, literatų ir menininkų gildijos „Vingis“ organizuotas kūrybinis konkursas, skirtas Lietuvos šimtmečio jubiliejui.

Vertinimo komisijai, kuriai vadovavo rašytojas ir poetas Jonas Laurinavičius, buvo pateikta 12 poezijos, 4 prozos kūriniai, taip pat buvo vertinama poezija rusų kalba.

Komisija prizines vietas už poezijos kūrinius paskyrė Romui Bernotui, Alfredui Naktiniui, Birutei Gaučienei, Aušrai Žigutytei, Jonui Laurinavičiui.

Už prozos kūrinius buvo įvertinti  Onutė Kulbokienė, Birutė Silevičienė ir Juozas Elekšis.

Kūrybinio konkurso prizininkai

Linksmai nusiteikę vakaro dalyviai

Vilniaus miesto savivaldybės Tarybos Padėka

Už poeziją rusų kalba prizinės vietos atiteko  Leonardui Venskel, Tatjanai Kaziūnienei, Liudmilai Olifson-Cerenia ir Annai Jeremčuk.

Įvertinimo sulaukėme ir iš Vilniaus miesto Savivaldybės tarybos: „Vingiui“ įteikta Padėka už aktyvią literatūrinę veiklą, saugant ir puoselėjant Lietuvos tautinius tapatumus ir indėlį, skatinant skirtingų tautinių šalies gyventojų dialogą. Linkėta sėkmės visuose ateities darbuose, siekiuose bei įkvėpimo eiti į priekį.

„Vingio“ kolektyvas nuoširdžiai pasidžiaugė, jog buvo įvertintas.  Renginio metu skambėjo muzika, eilės, savo kūrinius skaitė konkurso nugalėtojai.

Susirinkusieji dėkojo su meile, pagarba, pasiaukojimu ir neblėstančia energija dirbančiai būrelio pirmininkei Onutei Kulbokienei, surandančiai kiekvienam gražų žodį. 

Galima pasidžiaugti, jog „Vingio“ gretose – jau virš 30 narių, tad, kaip sakoma patarlėje, „daug rankų didžią naštą pakelia“.

Kad žinios ir nuotraukos apie būrelio kūrybinę veiklą greičiau sklistų „Lietuvos aide“, reikia dėkoti Aušrai Žigutytei ir Liudmilai Olifson-Cerenia.

Pasidžiaukime, jog esame kartu, randame progų pabendrauti, pasidžiaugti vieni kitų kūryba ir dainomis.

Didžiausias to įrodymas – gražiausi žodžiai, išsakyti eilėmis ar proza šiame konkurse, tad nuoširdžiausiai linkiu visiems sėkmės kūryboje ir laimės gyvenime!

Atgal