VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

02.13. Indijoje vyko atkurtos Lietuvos šimtmečiui skirtas renginys

Vasario 1 dieną Delyje, Indijoje, vyko atkurtos Lietuvos šimtmečio renginys, į kurį susirinko Indijos vyriausybės, verslo, kultūros ir žiniasklaidos atstovai, užsienio šalių diplomatai, Indijoje gyvenantys ir dirbantys lietuviai.

Lankytojai išvydo tarptautinį pripažinimą pelniusios Jurgos Barilaitės pasirodymą „Būtinoji gintis“, šventėje taip pat dalyvavo šiuolaikinės elektroninės muzikos atlikėjas Modestas Švoba, svečiams pristatyta vaizdo instaliacija „100 metų švenčiame kartu!“, vaizduojanti Lietuvos ir Indijos šimtamečių portretus. Instaliacija surengta bendradarbiaujant su fotografe Monika Požerskyte ir projektu „100 metų kartu“.„Norėjome, kad mūsų Šimtmetis turėtų veidą, jungiantį anos epochos Indiją ir Lietuvą“, – svečiams sakė Lietuvos ambasadorius Indijoje L. Talat-Kelpša. Tokiu veidu, anot ambasadoriaus, tapo Delio gyventoja Ethel Rose Lowen, prieš šimtą metų gimusi Amerikoje, litvakų šeimoje.

Vaizdo instaliacijoje eksponuoti ir E.R.Loven bendraamžių iš Mumbajaus, Radžastano, Orisos, Arunačalo, Nagalando ir kitų Indijos vietovių portretai.

 

Atgal