VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

01.13. O mintys vis liejosi ir liejosi...

Birutė Silevičienė, Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos ir Valdybos narė

 

Sausio 8-ąją į Vilniaus Tautinių bendrijų namus rinkosi būrelio „Vingis“ nariai ir renginio svečiai. Vos mėnuo praėjo nuo paskutinio susitikimo, bet vėl buvo miela pasimatyti, dalintis šventine šv.Kalėdų ir Naujųjų metų nuotaika, linkėti vieni kitiems sveikatos, sėkmės ir gražios kūrybos 2018-aisiais metais.

Renginį vedė būrelio „Vingis“ pirmininkė Onutė Kulbokienė, pasidžiaugusi salę puošiančiais poetės, menininkės Tatjanos Kaziūnienės piešiniais, skirtais Kalėdoms ir Naujiesiems metams. Tai jau šeštoji jos paroda, surengta  šioje salėje. Tatjanos kūrybos ugnelė spinduliuoja gėrį ir šviesą, nuteikia raminančiai.

Poetė Birutė Gaučienė susirinkusiems paskyrė dainą „Kaip sukurt tavo sielai šventę“. Taip ir pasijutome – šventiškai pakylėti. Dainą „Čikotka“ Birutė sudainavo kartu su poetu, keliautoju Edvardu Žižiu, „Diena jau užkelia vartus“ - su Kaziu Daniūnu, kuris rašo eiles ir kuria dainas.

Dalinomės mintimis ir įspūdžiais, kaip praleidome šventes, kur buvome išvykę, kiek gražių sveikinimų ir laiškų sulaukėme. Kolegė Galina Ivanova lankėsi Amsterdame, tad mielai pasidalino šviežiais įspūdžiais iš šalies, kurioje šiuo metu rudeniškai švelnus oras.

Būrelio „Vingis“ nariai ir renginio svečiai

Liejosi melodingos dainos gitaros skambesy

Alfredas Naktinis ir Ipolitas Petrošius atliko skambią dainą „Spanguolinė šventė“ (melodija ir žodžiai  A.Naktinio, aranžuotė – I.Petrošiaus), poetė Vlada Kursevičienė, Ana Jaremčuk ir B.Gaučienė lenkų kalba atliko dainą „Žiema“,  V.Kursevičienė dar paskaitė eilėraštį „Gimtadienis“ ir nuoširdžiai pasidalino įspūdžiais  apie praėjusias šventes. Nemažiau įdomus buvo ir S.Lormano pasakojimas apie gyvenimo vingius, susidomėję klausėmės skaitomų straipsnių ištraukų iš žurnalų, spausdinusių Jono Laurinavičiaus kūrybą.

O.Kulbokienė pasidžiaugė, jog ir jos gyvenimo dalelė yra patalpinta visų lauktame  ir neseniai dienos šviesą išvydusiame Tautotyros metraščio 7-ąjame tome, kurį išleido Tėvynės pažinimo draugija, vadovaujama poeto, rašytojo, žurnalisto Jono Laurinavičiaus. (Apie šią knygą plačiau ir jos sutiktuves Druskininkuose bus rašoma kitame laikraščio numeryje).

Klausėmės poeto Romo Bernoto kūrybos. „Esu paprastas žmogus“, - taip save pristato Romas. Jo eilės žavi ir džiugina širdį, skleidžia gerą aurą aplinkiniams.

Nuotaiką visiems kėlė vakaro metu vykusi loterija, kurios metu gautos mielos dovanėlės liks ilgam prisiminimui apie pirmąjį šių metų susitikimą.

Būrelio pirmininkė Onutė, pateikusi konkurso nuostatas ir linkėdama kūrybinės sėkmės,  pakvietė visus būrelio „Vingis“ narius dalyvauti kūrybiniame konkurse „Aš myliu tave - Lietuva!“

Ilgai kalbėjomės, vaišinomės, o mintys vis liejosi ir liejosi.

Jei kursime, šypsosimės, spinduliuosime šviesą, lėčiau sensime... Ir patikėkime tuo, ką renginyje pasakė Jonas Laurinavičius: „Visos knygos sensta, bet apie meilę – niekada“...

Atgal