VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

12.14. Varniuose saulė švietė visiems

Loreta Nikolenkienė,

Lietuvos žurnalistų sąjungos narė

Mielieji! Pajuskit, tai bręsta

Tai gimsta visų širdyse

Didingas ir tobulas gėris.

Matau jį ir jūsų akyse.

Tesiskleidžia, tespinduliuoja,

Tegyja žmonijos žaizda.

O Gėris? Tegu jis triumfuoja

Visatoj! Visur! Visada!

Šiuo kolegės, Lietuvos kaimo rašytojos Olgos Šermukšnienės-Riabininos eilėraščio posmu Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje Varniuose gruodžio 7 dieną vykusį Izabelės Lukošienės ir Virginijaus Bielskio knygos „Saulė šviečia visiems“ pristatymo vakarą pradėjo Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos narys dramaturgas Virginijus Bielskis.

Renginio akimirkos Varnių bibliotekoje

Ši apysaka – apie dorovę, gėrį, grožį, kasdienius gyvenimo reiškinių motyvus. Virginijus papasakojo, kaip jis susipažino su antrąja knygos autore Izabele Lukošiene, kaip laiškų, pokalbių telefonu pagalba rašė šią knygą. Virginijus prisipažino, kad knygos siužetas yra jo, o rašė - ponia Izabelė. Kuriant knygą, tarp autorių iškildavo daug diskusijų, daug ginčų dėl šios apysakos siužeto eigos.

Renginį pradėjusi vyr. bibliotekininkė Zita Macienė pasidalino savo mintimis apie šią knygą, o išsamiau papasakojo mokytoja Vlada Vengrienė. 

„Ši apysaka aukšto profesionalumo, siužetas – gyvenimiškas. Ji reikalinga mokykloms, mokytojams, moksleiviams ir jų tėveliams“, - rašo  laiške LKRS narys, mokytojas, Virginijaus kolega Albinas Klizas iš Gargždų.

Jaukiame vakaro renginyje netrūko gražių žodžių, kūrybos skaitymo ir raginimo nesustoti: knygos autoriams linkėjimus atsiuntė bičiuliai Virginija ir Aurimas Umantai iš Kelmės rajono, daktaras Romas Sadauskas iš Šiaulių, režisierius Saulius Vosylius, rašytojai Bronius Bušma, Stasys Lipskis, Algimantas Zurba, Vytautas Bubnys, ypač šiltai renginyje skambėjo varniškės Julijonos Gumuliauskienės skaitomas eilėraštis Žiburėlis“.

Eugenija Lukauskienė dėkojo Virginijui už jos įamžinimą knygose, šiltų žodžių negailėjo dailininkė Sigita Šatkauskaitė.

Kad ir kokios būtų negandos, visada saulė švies visiems, tad buvo linkima ramaus Advento ir prasmingų Šventų Kalėdų, pasidžiaugta, jog Varnių bendruomenė dabar galės pažinti ne tik Virginijaus Bielskio, bet ir Izabelės Lukošienės kūrybą.

 

Atgal