VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

12.04. Pokalbių su Jo Šventenybe Pranciškumi knyga – jau prekyboje

Praėjusią savaitę pasklidusi žinia, jog kitų metų rudenį Lietuvą aplankys popiežius Pranciškus, pradžiugino daugelį lietuvių. Vienintelis popiežius dar 1993-iaisiais lankęsis Lietuvoje buvo Jonas Paulius II.

Apaštališkosios kelionės į įvairius pasaulio kraštus yra neatsiejama popiežiaus darbo dalis. Kartu su popiežiumi Pranciškumi į keliones besileidžiantis Vatikano apžvalgininkas Andrea Tornielli jas apžvelgia ką tik pasirodžiusioje knygoje „Kelyje: pokalbiai su Jo Šventenybe Pranciškumi“.

Knygos viršelis

A. Tornielli pasakoja apie svarbiausias šio pontifikato paliestas temas ir nuveiktus darbus. Nepalikdamas nepapasakotų iki šiol neskelbtų epizodų ir įdomių detalių apie popiežiškųjų skrydžių užkulisius, jis apsistoja ties keletu reikšmingų susitikimų: nuo Baracko Obamos iki Fidelio Castro, nuo Baltramiejaus I iki rusų patriarcho Kirilo, nuo Abu Mazeno iki Shimono Pereso. 

Išskirtiniame pokalbyje popiežius pasakoja ne tik viešai nuskambėjusių ir dar negirdėtų anekdotų iš tarpžemyninių skrydžių, bet ir apie tai, kaip kategoriškai atsisako laikytis griežtų saugumo reikalavimų apkabindamas minias. 

Ši knyga – tai išskirtinis kelionių dienoraštis, realiuoju laiku pasakojantis apie evangelizavimą ir pajėgiantis supurtyti sąžines „abejingumo globalizacijos“ akivaizdoje. 

A.Tornielli knygą „Kelyje: pokalbiai su Jo Šventenybe Pranciškumi“ išleido leidykla „Baltos lankos“, vertė Lina Gaučytė.

 

Atgal