VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

10.25. "Gaidos" festivalyje - lietuvių ansamblis "Synaesthesis"

Spalio 25-ąją Šiuolaikinio meno centre (ŠMC) vyks antrasis talentingo jaunimo suburto ansamblio "Synaesthesis" koncertaas "Cool People Playing Strange Music". 

Šis koncertas skirtas kūriniams, kuriuose naudojamos itin sudėtingos atlikimo technikos. Publika galės susipažinti su dar vieno kviestinio "Gaidos" kompozitoriaus, Paryžiaus "IRCAM" aplinkoje išaugusio Jano Robino (Yann Robin) kūryba - čia skambės jo opusas "Ftera" (2014). 
Ansamblį "Synaesthesis" 2013 m. įkūrė dirigentas Karolis Variakojis ir kompozitorius Dominykas Digimas. Studijas Lietuvoje ar svetur baigusių bei vis dar studijuojančių ambicingų muzikantų komanda ėmėsi misijos pristatyti Lietuvos ir užsienio kūrėjų eksperimentinės muzikos kūrinius. Atlikėjams svarbu ne tik garsas, bet ir erdvė, šviesa, judesys - visa tai, kas atliekamai muzikai suteikia daugiamatę perspektyvą ir naikina žanrų ribas. 
"Synaesthesis" aktyviai dalyvauja Lietuvos šiuolaikinės muzikos gyvenime, kaip reziduojantis ansamblis pasirodo tarptautiniuose projektuose (DAR Druskininkuose, Užsienio menininkų rezidencija Kintuose) bei žengia užtikrintus žingsnius į tarptautinę sceną. 2016 ir 2017 m. atlikėjai iš tarptautinės vasaros akademijos Austrijoje parsivežė apdovanojimus "Just Composed" už geriausią naujai sukurto kūrinio interpretaciją. Po "Gaidos" festivalio ansamblio laukia svarbūs pasirodymai tarptautiniuose šiuolaikinės muzikos festivaliuose "Melos Ethos" Slovakijoje ir "Crossroads" Austrijoje.

Atgal