VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

05.16. Indre, plasnok, skrisk savo minčių pasauly...

Birutė Silevičienė, Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos, valdybos narė

Indrė Musteikytė – mano kraštietė, mokosi Traupio (Anykščių raj.) pagrindinėje mokykloje. Ji – penkių knygų autorė! Pirmosios trys -  nuostabios pasakos su gražiomis spalvotomis iliustracijomis : „Laikrodukas Tuksis“, „Užkeiktas žiedas“, „Trolių tiltas“,  „Kartą girioje“ – knygų veikėjai mato tikslą kelionėse, patiria įdomių nuotykių.

Penkių knygų autorė Indrė Musteikytė

 Knygos „Mokyklinės istorijos“ viršelis

Nuo mažų dienų Indrė augo sesers ir brolio, tėvelių apsuptyje, apgaubta jų meilės.  Domėjosi knygomis, daug skaitė. Traupyje esantis „Botanikos sodas“ (įkūrėjas Anykščių rajono vicemeras Sigitas  Obelevičius) daug fantazijos suteikė jaunajai pasakų kūrėjai. Graži aplinka supa Traupį,  čia gyvena nuostabūs bendruomenės žmonės. Jie visuomet kartu su savo vaikais renginiuose šoka, dainuoja, vaidina, organizuoja įvairius susiėjimus. Iš čia ir Indrės kūrybos šaknys.

Mano rankose – penktoji Indrės knygutė „Mokyklinės istorijos“. Tai tikri faktai iš šeštos klasės mokyklinio gyvenimo.

Įžangoje Indrė dėkoja savo Mamytei už rūpestį, kad laiku nueitų į mokyklą. Ten jos laukia mokyklinis suolas, lenta, klasės draugai, mokytojai ir nauji iššūkiai.

Dėkoja klasiokams, auklėtojai, kuri padrąsina, nuramina, visuomet išlieka rami bei kantri, dėkoja visiems mokytojams, mokyklos direktorei, lietuvių kalbos mokytojai už didelę kantrybę, vertingas pamokas ir įdomius pasakojimus.

Šią, penktąją, knygą, Indrė parašė, paskatinta anglų kalbos mokytojos, kuri visada linksma, nuoširdi, palaikanti,  negailinti gyvenimiškų patarimų. „Mokytoja patarė man užrašyti tai, kas įdomaus vyksta mokykloje . Jos dėka ir atsirado ši knyga“, - rašo Indrė.

Indrė – tai prožektoriukas, kuris apšvietė mokyklos gyvenimo blogąsias puses, tai daug įdomiau, negu rašyti tik iš gerosios pusės.

Su šypsena skaičiau šią Indrės knygutę, džiaugiausi jų klasės gyvenimu, sutarimu su draugais ir mokytojais, jų pasiekimais.

Ačiū už knygelę! Šviesk, Indre, rašyk, esi įdomi pasakotoja.

Atgal