VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

05.06. Nuotaikinga Atvelykio šventė Pumpėnuose

Ona Striškienė, Pumpėnų kraštiečių asociacijos „Pumpėniečių viltys“ narė

Gražiai Atvelykio šventę atšventė Pasvalio rajono Pumpėnų miestelio gyventojai ir ne tik jie. Tą dieną Šv. Mišiose Pumpėnų Švč. M. Marijos Škaplerinės bažnyčioje meldėsi pumpėniečiai, aplinkinių kaimų gyventojai ir atvykusieji kraštiečiai.

Vaidina jaunieji vaidintojai Viktorija ir Martynas

Po premjeros iš dešinės:  Martynas Kvedaras,  Viktorija Aglinskaitė, režisierė Aldona Kurlinskienė, Stefanija Šateikienė, Stasė Abrukauskienė, Petras Traškevičius ir Marijonas Raudonis

  Atvelykio akcentai Pumpėnų kultūros namuose

Atvelykio šventės proga gausybė žmonių rinkosi į Pumpėnų kultūros namus. Ten žiūrėjo meno mėgėjų dramos kolektyvo spektaklio premjerą. Buvo

suvaidinta Remigijaus Paciukonio komedija „Nei velnias, nei gegutė“. Kultūros padalinio vadovė Aldona Kurlinskienė yra gavusi keletą krekenaviškio (Panevėžio r.) nuotaikingų komedijų: „Loterija“, Nei velnias, nei gegutė“, „Ko vėjas neįpūtė“ ir jau nebe pirmą iš jų suvaidino.

Spektaklyje vaidino ne tik patyrę, senai scenoje pasirodantys Stasė Abrukauskienė ir Marijonas Raudonis, jų pėdomis jau eina ir kartu vaidina Stefanija Šateikienė ir Petras Traškevičius. Labai smagu buvo žiūrėti į jaunus vaidintojus – Viktoriją Glinskaitę ir Martyną Kvedarą. Jie puikiai atliko savo roles. Šio spektaklio režisierė Aldona Kurlinskienė. Visą jaudulį ir įdėtą vaidintojų triūsą atpirko šiltai žiūrovų priimtas vaidinimas, gausūs plojimai ir dovanotos gėlės.

Algimanto Stalilionio foto

 

 

 

Atgal