VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

04 11. Puziniškyje šventėme Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimtadienį

Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos, Panevėžio literatų klubo „Polėkis“ narė Ona Striškienė

Garsios Panevėžio krašto veikėjos, tautos šviesuolės Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimimo sukaktis kovo 29 dieną paminėta jos gimtinėje, Puziniškio dvarelyje (Panevėžio r.).  Renginį organizavo ir jį vedė Puziniškio muziejaus darbuotoja Irena Lesvenčiūnienė. Muzikavo Vytauto Mikalausko menų gimnazijos moksleiviai. Susirinkusiems kalbėjo šventėje su žmona dalyvavęs Gabrielės Petkevičaitės-Bitės giminaitis Vytautas Petkevičius iš Vilniaus.

Puziniškyje eiles skaito Panevėžio literatų klubo "Polėkis" narė Valerija Jagėlienė

Dailyraštį rašo šventės dalyviai, Ona Striškienė (centre)

Rajono kūriančiosios ant muziejaus laiptų Puziniškio dvarelyje

Panevėžio rajono literatų klubo „Polėkis“ veiklą ir narius pristatė Panevėžio rajono VB vyr. bibliografė kraštotyrai Vidmanta Trečiokienė. Šventiniame renginyje „Širdies žodžiai Gabrielei“ savo kūrybą, skirtą  Gabrielei Petkevičaitei-Bitei, skaitė rajono literatų klubo „Polėkis“ nariai – Valerija Jagėlienė, Aldona Liutkevičienė, Adelė Samulionienė, Vida Sereikienė, Ona Striškienė, Emilija Valentinavičienė ir smilgietė Sonata. Renginyje dalyvavo Smilgių gimnazijos vyresnių klasių mokiniai, Smilgių, Sujetų ir kitų kaimų gyventojai.

Po meninės dalies ir literatūrinių skaitymų norintys rašė dailyraštį su tikra žąsies plunksna, kiti apžiūrėjo Puziniškio dvarelio-muziejaus ekspozicijų sales, pasirašė svečių knygoje.

Buvome labai pamaloninti ir pavaišinti karšta grikių koše iš molinių indų ir kvapnia Puziniškio apylinkių žolynų arbata. Kiekvienas muzikantas, dainininkas ir skaitovas buvo apdovanotas firmine arbatžolių dėžute. Atminčiai nusifotografavome ant muziejaus laiptų.

 

Astos Nedveckienės foto

 

Atgal