VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

02 28. „Panakčio saulėtekių odisėjos -2”

Birutė Silevičienė

„Panakčio saulėtekių odisėjos -2. Iš Lietuvos kaimo rašytojo metraščių“, – tai naujoji Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos nario Virginijaus Bielskio knyga. Į šią knygą autorius sudėjo straipsnius, kūrinių ištraukas, laikraščiuose ir žurnaluose publikuotus rašinius ir laiškus. Knygos įžangoje  gausu padėkų tiems, kas spausdino atsiliepimus apie Virginijaus kūrybą, už nuoširdų gėrį ir idealizmo mintis, bičiulystę.

„Jeigu nori, kad Lietuvoje klestėtų dora, privalai ir pats būti doras lietuvis ir nuo mažumės mokyti atžalas Gėrio, Grožio, ugdyti dieviškumą. Tik tada jaunoji karta žinos savo Tautos istoriją, rūpinsis Jos Ateitimi“, - rašo Virginijus.

Knygos viršelis

Šią knygą Virginijus skiria motulei Liudgardai. Tai rašytinis autoriaus lobynas, kurį puoselėjo motinos gerumas, nuoširdumas, aukojimasis dėl vaikų, kad jie skleistų sparnus savo gimtinėje,  pamatytų viską – ir džiaugsmą, ir skausmą, kančias, pažintų supantį gyvenimą be rožinių akinių.

Ir Virginijus stebi, bendrauja, diskutuoja su bičiuliais visoje Lietuvoje, keičiasi knygomis, kurias labai mėgsta skaityti. Jis yra atviras sielos veidrodis, ypač daug jo sielai davė mamos, neseniai atšventusios 90 metų jubiliejų,  auklėjimas. Prie gausybės sveikinimų ir aš noriu mielai Virginijaus mamai palinkėti stiprios sveikatos, gražių gyvenimo dienų.

Naująją knygą sudaro  144 puslapiai, gausu nuotraukų, ypač gražus rudens gamtos peizažas puošia knygos viršelį.

Įdomu ją skaityti, jausti  sklindantį autoriaus gėrį ir šviesą, atsineštą iš mamos.

Tegul ir toliau, Virginijau, Tave lydi geri bičiuliai, draugai, nuoširdūs žmonės, sielą ramina puošni Panakačio gamta.

Būk laimingas ir kūrybai versk naujus baltus popieriaus lapus.

 

Atgal