VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

01 31. Susitikome Gaidžio metais

Birutė Silevičienė

Prabėgus Naujųjų metų šventei, sausio 9-ąją skubėjome į Tautinių bendrijų namus. Čia rinkosi Vilniaus Tarptautinės literatų, rašytojų ir menininkų Gildijos „Vingis“ nariai.

Įžanginį žodį tarė „Vingis“ būrelio pirmininkė Onutė Grybauskaitė-Kulbokienė, visus pasveikinusi su prasidėjusiais Naujaisiais metais, palinkėjo, kad Gaidžio metai būtų visiems laimingi nuo metų pradžios iki pabaigos, kad būtų kūrybingi, kupini sveikatos, energijos, degantys, žydintys minčių bėgsmu į baltus popieriaus lapus, knygas.

Renginio dalyviai

Renginiui įvairumo suteikė Onutės, talkinant Galinai Žuravskajai, surengta įdomi programėlė – suruoštas ilgas saldainis su suvenyrais, kalendorėliais, numerėliais, kuriuos ištraukus, dalyviams buvo pateiktos užduotys padainuoti, padeklamuoti eilėraštį ar papasakoti įdomią istoriją. Tarp užduočių, muzikinių pertraukėlių metu, klausėmės Svetlanos, Tatjanos atliekamų dainų „Gaidžio metai“, „Žiemos daina“. Onutė Kulbokienė paskaitė eilėraštį „Baltas laukas“.

Natalija Rubcovai, L.Nagasimovai skambinant pianinu, aštuonias dainas atliko renginio svečias - Operos ir baleto teatro solistas Kazimieras Daniūnas, ypač jautriai nuskambėjo daina „Motinai“,

Marija Lorman atliko žydų tautos dainą, susilaukusią ilgų plojimų.

Menininkei Ninai Kalitai buvo įteiktas Padėkos raštas už Tautinių bendrijų namuose 2016 m. surengtas autorines parodas.

Šiame renginyje parodas surengė Tatjana Kaziūnienė ir Galina Tomkevič. Tatjanos tai jau trečioji, ši skirta Kalėdoms – 5 paveikslai „Kalėdų motyvai“, G.Tomkevič parodėlė „Prisiminimai apie Italiją“ - iš jūros kriauklelių. Puošnūs darbai, papuošalai itin sudomino moteris.

Į Onutės vedamą knygą apie 2017 metų būrelio veiklą sugulė ir padėkos menininkėms už puikią kūrybą.

Prie vaišių stalo tęsėsi pokalbiai apie naujai „Vingis-7“ knygai eilėraščių pateikimą, kad rudenį būtų galima ją pristatyti visuomenei, pasidžiaugti naujais eilėraščiais, meniniais dirbiniais, vakaronėmis.

Šiais, Gaidžio metais, linkiu visiems sveikatos, kūrybos, taikos ir ramybės.

Atgal