VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

12 20. Prieš šventes aplankyta Panevėžio palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninė

Ona Striškienė, Paįstrio gyventojų bendruomenės centro narė

2016 m. gruodžio 15 d. Panevėžio palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje buvo surengta popietė „Šv. Kalėdų belaukiant“. Besigydantiesiems programą surengė Panevėžio Liekupio, Pušaloto mikrorajono ir Panevėžio rajono Paįstrio bendruomenių nariai.

Vedančioji Bronė Slapšienė ir jaunieji vaidintojai

Popietės momentas

Po renginio Panevėžio palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje, direktorė Violeta Grigienė antra iš kairės

Popietę vedė Liekupio bendruomenės valdybos narė Bronė Slapšienė. Ji kalbėjo apie Advento prasmę ir Šv. Kalėdų laukimą. Liekupio bendruomenės vaikai dalyvavo inscenizuotame vaidinime. Žvakes improvizavo: Ramybę – Nedas Venskūnas, Tikėjimą – Rokas Mackevičius, Meilę – Elena Daraškevičiūtė, Viltį – Juozas Mataitis, susigraudinusios mergaitės vaidmenį atliko Nora Baranauskaitė. Jiems talkino Liekupio bendruomenės pirmininkas Rimas Baranauskas. Dvi labai gražias dainas dainavo Liekupio bendruomenės mergaitės Anabelė Valentėlytė ir Adelė Mataitytė.

Dainas dainavo ir eiles skaitė bendruomenės, Sveikatingumo centro „Vidmavita“ ansamblio „Pušelė“ (vad. Vilius Šidlauskas) nariai. Šio centro įkūrėjas Vidmantas Kartanas deklamavo savo kūrybos eiles. Solinę dainą ,,Jūreivio daina'' kartu su ansambliu „Pušelė“ atliko jūreiviškais rūbais pasirėdęs Petras Gudas

Pušaloto mikrorajono bendruomenės nariai Irena Dulkienė ir Regimantas Pakavičius, pritariant Regimantui Pakavičiui gitara, dainavo ramias, Kalėdas primenančias dainas. Paįstrio bendruomenei atstovavo ir savo kūrybos eiles skaitė Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos narė Ona Striškienė.

Po programėlės svečiai  kartu su Jūreiviu, padedant vaikams, padalino iš jo atsinešto seno lagamino dovanėles visiems dalyvavusiems popietėje. Su dovanėlėmis lankytasi ir palatose pas ligonius. Už popietės surengimą, jos dalyviams šiltais žodžiais dėkojo Panevėžio palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės direktorė Violeta Grigienė.

 

 

Atgal