VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

11 29. Įdomi poezijos popietė Liekupio bendruomenėje

Ona Striškienė, Paįstrio gyventojų bendruomenės centro narė

Lapkričio 19 d. Panevėžio Liekupio bendruomenės kvietimu į poezijos popietę buvo pakviesti Pušaloto mikrorajono ir Paįstrio gyventojų bendruomenės centro atstovai bei panevėžiečiai: eiles kuriančioji Ona Šerėnienė ir skaitovas Juozas Braidokas. Liekupio bendruomenė yra pati aktyviausia bendruomenė Panevėžyje.

Poezijos popietėje parengta knygų paroda

 Eiles skaito Juozas Braidokas

Čachmatininkus stebi sirgaliai

Popietės dalyviai galėjo susipažinti su parengta knygų parodėle. Čia buvo Rožyno progimnazijos išleista knygutė „Mano Lietuva“. Onos Šerėnienės „Integrali visuma“ ir „Per laiko amžiaus slėnius“ ir Onos Striškienės šešios knygos: „Plunksnos godos“, „Pušų paunksnėj“, „Kely...“, „Varguose pakelta galva“, „Penkiolika metų drauge“, „Susikalbėjimas“. Popietę vedė liekupietė Bronė Slapšienė. Bendruomenės vaikų: Adelės Mataitytės, Anabelės Valentėlytės, Juozo Mataičio, Vytės Briedytės eilių skaitymu prasidėjo poezijos popietė. Anabėlė kanklėmis paskambino kūrinį „Daina“.

Irena Dulkienė perskaitė du Onos Striškienės eilėraščius. Savo eiles skaitė klubo „Veiklios moterys“ narė Ona Šerėnienė. Motinos Konstancijos Jankevičienės eilėraštį „Senolių amatai“ ir savo eiles skaitė Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos narė Ona Striškienė iš Paįstrio. Lietuvos menino skaitymo laureatas Juozas Braidokas skaitė panevėžiečio Antano Vaičikenio eiles. Pušaloto bendruomenės nariai Irena Dulkienė ir Regimantas Pakavičius dainavo Regimantui pritariant gitara.

Po to eiles skaitė Liekupio bendruomenės nariai. Pirmoji – jauna kūrėja Gita Ribokaitė, jos net du pasakojimai įtraukti į Rožyno progimnazijos išleistą knygutę „Mano Lietuva“. Prieš skaitydamas eiles Vidmantas Kartanas bendruomenės pirmininkui Rimui Baranauskui padovanojo savo paties sumeistrautą dailią lesyklėlę. Du savo eilėraščius paskaitė Vilius Šidlauskas. Jorei Taučikaitei negalint dalyvauti, jos eilėraščius perskaitė mama Rūta Taučikienė. Tai labai prasmingos ir gražios eilės. Poezijos popietė baigėsi Bronės Slapšienės skaitoma, jos pačios parašyta pasaka „Stebuklingos sėklos“.

Liekupio bendruomenės pirmininkas Rimas Baranauskas nuoširdžiai padėkojo už gražią, prasmingą poezijos popietę įteikdamas kūrėjams gėles ir dovanėles. Ona Striškienė bendruomenei padovanojo savo eilėraščių knygą „Susikalbėjimas“, kuri yra skirta Bibliotekų metams ir Vietos bendruomenių metams. Geriant karštą arbatą sugalvota žaisti šachmatais. Žaisti buvo pakviesta Ona Striškienė, partija užsitęsė, buvo paskelbtos lygiosios. Lyjant lietui visi linksmai iškeliavo į namus.

Rimo Baranausko foto

 

Atgal