VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

11 15. Smagus Paįstrio gyventojų bendruomenės centro susirinkimas

Ona Striškienė, Paįstrio gyventojų bendruomenės centro narė

Lapkričio 4 d. Panevėžio rajono Paįstrio kultūros centre vyko visuotinis Paįstrio gyventojų bendruomenės centro susirinkimas. Susirinkimui pirmininkavo bendruomenės centro valdybos narys Vaclovas Krikščiūnas. Kalbėjo Panevėžio miesto ir rajono bendruomenės pareigūnė Laima Keblienė, pristatydama Paįstrio kriminogeninę situaciją. Susirinkime apie sprendžiamus klausimus kalbėjo Paįstrio seniūnas Virginijus Šležas.

Trumpą, bet išsamią ataskaitą, ją papildydamas fotografijomis, daugiau akcentuodamas sveikatingumo klausimus pristatė Paįstrio gyventojų bendruomenės centro pirmininkas Rimantas Pranys. Pirmininkas daugiau apsistojo prie darbo sričių: sveikatos ugdymas ir palaikymas, fizinis aktyvumas ir jo skatinimas, sveikos mitybos populiarinimas, žalingų įpročių prevencija, sveikos aplinkos kūrimas Pristatė projektines sveikatinimo veiklas, bendradarbiavimą su kitomis įstaigomis.

Scena iš Edmundo Untulio tragikomedijos „Neįprasta dovana“

Konkursinius patiekalus pristato Aušra Rapkevičienė (dešinėje), Ona Striškienė ir Rimantas Pranys

Susirinkusius sveikino Paįstrio Juozo Zikaro gimnazijos direktorė Gita Kubilienė, Lietuvos Respublikos Seimo nariai Rasa Juknevičienė, Guoda Burokienė ir Petras Nevulis. Visi pakviesti dalyvauti vyksiančiuose renginiuose, skirtuose kraštiečio skulptoriaus Juozo Zikaro 135-ojo gimtadienio renginiuose.

Po susirinkimo buvo parodyta Paįstrio kultūros centro suaugusiųjų mėgėjų teatro nuotaikinga tragikomedija - Edmundo Untulio „Neįprasta dovana“ (rež. Daiva Križgalvienė). Ją paįstriečiai matė jau ne pirmą kartą, bet po spektaklio nepagailėjo plojimų ir pagiriamųjų žodžių vaidintojams.

Atidarant tradicinę vakaronę „Ruduo prie stalo“ grojo Miežiškių kultūros centro pučiamųjų instrumentų orkestras „Ciongs“ (vad. Albinas Šilkaitis). Nuotaikingai vyko loterija „Kam višta, o kam paršelis, o kam barankos skylė?“ Bilietai buvo šimtu procentu laimingi, buvo išlošta ožkytė, triušiai, fazanas, gaidžiai, maišai grūdų, bulvių ir kita. Tradiciškai vyko pagamintų patiekalų konkursas, jų pristatymas. Po to jų ragavimas ir bendros vaišės. Bendrauta, daug šokta ir dainuota.

Rūtos Meleškienės foto

Atgal