VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

09 24. Į šventę – kaip į atlaidus...

Birutė Silevičienė

Rugsėjo 16-ąją Vilniuje Tautinių bendrijų namuose vyko  Tarptautinės poetų ir publicistų asociacijos gildijos „Vingis“ naujo leidinio pristatymas visuomenei.

Vakarą vedė būrelio pirmininkė Onutė Grybauskaitė-Kulbokienė.

Nuoširdžios vakaro dalyvių šypsenos

Įžanginį žodį tarė leidinio sudarytojas Tarptautinės rašytojų ir publicistų asociacijos viceprezidentas Lev Mesengiser, pasveikino kūrėjus išleidus naują

knygą, pasidžiaugė, kad atsiranda vis naujų kūrėjų, kurie ateina į mūsų būrį ir publikuoja kūrybą savo gimtąja kalba. Šioje knygoje skelbiama 22 autorių kūryba lietuvių, rusų, lenkų, baltarusių kalbomis. Vieni kitų kūrybą puikiai suprasdami, džiaugiamės minčių grožiu, žodžių skambesiu, dainomis ir buvimu kartu.

L.Mesengiser gimtadienio proga pasveikino Mariją Lorman ir Liudmilą Olifson-Cerenią.

Rašančius lietuvių kalba teko garbė pristatyti šių eilučių autorei.

Liudmila Olifson-Cerenia

Su garbingu jubiliejumi pasveikintas Jozas Elekšis, jam perduotas ir „Lietuvos aido“ numeris, kuriame išspausdinti redakcijos kolektyvo gražiausi palinkėjimai.

Tylos minute prisimintas poetas Algirdas Bikulčius – Ežerėnas. Jo netekome prieš mėnesį.

Rusų kalba rašančių kūrybą pristatė Elvyra Pozdniaja, lenkų kalba – L.Mesengiser.

Išklausėme visų 22 autorių kūrybos dalelės, palydėtos meninės programos: dainų ir šokių.

 

Naujojo leidinio viršelis

Surengtos dvi parodos: susirinkusiųjų širdis ir akis džiugino T.Kaziūnienės piešti paveikslai, Ninos Kalitos – papuošalai ir paveikslai.

Pasidžiaugėme kūrėjų posmais ir darbais, gausus rudens gėrybių stalas stebino moterų išradingumu. Skambėjo visų dainuojama „Ilgiausių metų“ lietuvių ir lenkų kalbomis.

Ach, kokie mes esame vieningi, jautrūs, pagarbūs ir supratingi. Mums gera kartu gyventi ir kurti, visiems užteks po saule vietos kūrybai, gėriui, laimei ir meilei.

Atgal