VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

12 05. Lietuva ir Ukraina dalyvaus viena kitos kūrybinėse dirbtuvėse ir ekspertų mainų programose

Lietuvos ir Ukrainos kultūros ministrai Šarūnas Birutis ir Viačeslavas Kirilenka trečiadienį Prezidentūroje, 8-ajame Lietuvos ir Ukrainos Prezidentų Tarybos posėdyje, pasirašė sutartį, pagal kurią bus įgyvendinama nauja Lietuvos ir Ukrainos kultūros bendradarbiavimo programa. 
"Pasirašydama bendradarbiavimo programas su tam tikromis šalimis, Lietuva teigia, kad bendradarbiavimas su šiomis šalimis yra šiuo metu mūsų prioritetas ir jis yra svarbus bei aktualus abiem šalims. Lietuvos ir Ukrainos santykiai šiuo metu yra ypač glaudūs, todėl ši sutartis atspindės mūsų palaikymą per dalijimąsi patirtimi ir žiniomis", - sako kultūros ministras Š. Birutis.
Lietuva su Ukraina turi tęstines programas, o naujoji programa keis buvusią, galiojusią 2012- 2015 m. Programoje akcentuojamas abiejų šalių dalyvavimas kūrybinėse dirbtuvėse ir ekspertų mainų programose įvairiose meno srityse, keitimasis gera praktika; bendradarbiavimas su nevyriausybinėmis organizacijomis, bendri projektai literatūros, materialaus ir nematerialaus kultūros paveldo apsaugos srityje, keitimasis žiniomis, ypač susijusiomis su kultūros paveldo registro kūrimu, elektroninių paslaugų muziejų srityje plėtra, kultūros vertybių įvežimu, išvežimu ir grąžinimu, skaitmeninimu, skaitmeninės kultūros ir nacionalinės skaitmeninimo strategijos kūrimu. Taip pat bus stiprinami ryšiai tautinių mažumų kultūrų išsaugojimo srityje.
"Šiuo metu Lietuva aktyviai dalijasi patirtimis ir žiniomis dėl dalyvavimo ES programoje „Kūrybiška Europa". Ukraina prie šios programos prisijungė lapkričio 19 d., tai aktualu ir mums ES kontekste, ir Ukrainai", - sako Š. Birutis.
Šiais metais buvo surengtas Lietuvos ir Ukrainos seminarų ciklas kultūros politikos klausimais, kitais metais bus rengiamas projektų ciklas „Lietuva - Ukraina: Kultūros partnerystė 2016". Tai vystomojo bendradarbiavimo programa, siekiant stiprinti ryšius su Ukrainos nevyriausybinėmis kultūros organizacijomis bei inicijuojant ilgalaikes abipusiai naudingas kultūros partnerystes.

Atgal