VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kriminalai, nelaimės

09.27.Užsiliepsnojo vienas didžiausių Ukrainos amunicijos sandėlių

Antradienio vakarą užsiliepsnojo vienas didžiausių Ukrainos amunicijos sandėlių. Žinybos nurodė evakuoti aplinkinius kaimus ir uždarė oro erdvę 50 km spinduliu virš saugyklos. 

Kariniais duomenimis, gaisras kilo 22.00 val. Tada ėmė sproginėti sandėlyje laikomi artilerijos sviediniai, žinių portalui „Ukrainskaja Pravda" sakė policijos atstovas. Visi Kalynivkos ir dviejų kaimyninių kaimų gyventojai buvo evakuoti į saugias vietas. Taip pat uždaryta dalis regiono kelių, nukreipti kai kurie traukiniai. 
Amunicijos sandėlis, kuriame kilo gaisras, yra už 200 km į vakarus nuo sostinės Kijevo. Jis per 20 km nutolęs nuo 370 000 gyventojų turinčio Vinycios miesto. Tačiau, pasak mero Sergejaus Morgunovo, nėra pavojaus, kad miestą pasieks sviedinių skeveldros. 
Netrukus po vidurnakčio į Vinycią atvyko ministras pirmininkas Volodimiras Groismanas, kad asmeniškai koordinuotų žinybų darbą. Jis iki 2014-ųjų pats buvo miesto meras.
Kovą gaisras milžiniškame ginklų ir amunicijos sandėlyje šalies rytuose sukėlė kelias dienas trukusius sprogimus, per kuriuos žuvo vienas žmogus. Sandėlis Balaklijos mieste yra už 100 km nuo Rytų Ukrainos teritorijų, kurias kontroliuoja prorusiški separatistai.
2015 metų spalį du žmonės žuvo per seriją sprogimų kitame, prie pat fronto linijos esančiame amunicijos sandėlyje.
Konfliktas Rytų Ukrainoje nuo 2014 metų balandžio pareikalavo per 10 000 žmonių gyvybių.

Atgal