VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kelionės

06.11. Lėktuvų bilietai: kaip ir kada pirkti?

Kaip dažnai tenka medžioti lėktuvų bilietus? Jei keliaujate kartą ar du į metus ir mėgstate kelionių paketus su „viskas įskaičiuota“, greičiausiai nesate susidūrę su įnirtingomis paieškomis. Bet jei mėgstate pažinti naujus kraštus, daug keliaujate verslo reikalais arba tiesiog esate įpratę sekti bilietų kainų pokyčius ir pasirinkti kryptis ekspromtu, žinote, kad tai reikalauja nemažai laiko, pastangų ir tam tikrų įgūdžių bei žinių. Žinoma, yra keletas taisyklių ir patarimų, galinčių užtikrinti, kad jūsų ieškomi lėktuvų bilietai į pašto dėžutę „įkristų“ tik geriausiomis kainomis ir sąlygomis. Kokios jos?

Kodėl verta medžioti lėktuvų bilietus?

Turbūt pagrindinė ir svariausia priežastis, kodėl žmonės lėktuvų bilietų neperka iškart, o naršo įvairiuose šaltiniuose ir ieško jų savaitėmis, kartais net mėnesiais – kaina. Turintiems šiek tiek kantrybės ir gerai įvaldžiusiems paieškos sistemas, tai padeda sutaupyti nemažai pinigų ir už skrydį sumokėti net iki kelių kartų mažiau. Dar viena priežastis, dėl kurios verta šiam procesui skirti daugiau energijos – galimybė praplėsti savo akiratį, keliauti daugiau. Pigūs lėktuvų bilietai leidžia aplankyti įvairias šalis, miestus, nukeliauti ten, kur niekada nebūtumėte sugalvoję patus. Juk ieškant skrydžių tikrai nebūtina iš anksto numatyti kelionės tikslą – radote gerą pasiūlymą jums tinkamomis datomis ir nieko nelaukite – kraukite lagaminą bei pasitikite nuotykį.

Kaip ieškoti lėktuvų bilietų?

Viena dažnai lietuvių daromų klaidų yra ta, kad norėdami bilietus įsigyti pigiau, jie laukia paskutinės minutės. Taip, paskutinės minutės kelionių paketai išties patrauklūs savo kaina ir puikiomis sąlygomis, tačiau su bilietais viskas veikia atvirkščiai. Lėktuvų bilietai paskutinę minutę turi kur kas mažiau pasirinkimo variantų ir krypčių. Planuojant iš anksto galima daugiau sutaupyti ir skristi atostogų į egzotiškesnius, paprastai neįperkamus kraštus.

Dar vienas triukas norintiems keliauti pigiai – tai daryti ne sezono metu. Labai daug žmonių nori atostogauti per patį bumą, kuomet šokteli ne tik bilietų, bet ir aptarnavimo, paslaugų sferos kainos, o populiariausias kryptis užguja turistai. Pavyzdžiui, visi labai bijo keliauti į Tailandą ne sezono metu, nes jis yra lietingas, ne toks karštas ir saulėtas. Tačiau lietinguoju sezonu oras ten toli gražu ne toks, kaip Lietuvoje. Tailande lyja daugiausiai valandą per dieną, o šiluma išlaiko ne mažesnę nei 26–28 laipsnių temperatūrą. Be viso to, ne sezonu kainos yra kone trigubai mažesnės.

Jei lėktuvų bilietai ir jų paieška – savotiška jūsų aistra ir negalite be kelionių, tikrai verta sekti visas oro linijas. Pigių skrydžių bendrovės dažnai skelbia įvairias akcijas, kurios dažniausiai vyksta pavasarį ir rudenį. Akcijų metu kainos gali nukristi nuo 20 proc. iki kelių kartų, o jei pranešama apie naują kryptį, pirmuosius bilietus galima įsigyti ir už keletą eurų, tad kodėl gi nepasinaudojus proga?

Įdomu, kokia diena tinkamiausia bilietų paieškai? Bendrovės „Momondo“ atliktame tyrime, kurio metu išanalizuoti maršrutai iš Londono, Kopenhagos, Paryžiaus, Berlyno, Lisabonos, Dublino, Niujorko, Amsterdamo, Barselonos, Madrido, Stambulo, Edinburgo, Glasgo, ir Los Andželo paaiškėjo, kad tinkamiausias metas pirkti bilietus yra maždaug 54–66 dienos iki paties skrydžio.

Esate tikri avantiūristai ir jums visiškai nesvarbi kryptis bei domina lėktuvų bilietai už mažiausią kainą? Galite naudotis tokiomis programėlėmis kaip „Skyscanner“, „Google Flights“ arba „Kiwi“. Čia nebūtina pasirinkti konkrečios datos, galite nurodyti apytikslį kelionės laikotarpį, kainos limitą ir nenurodyti jokios krypties. Programos tiesiog atras pačius pigiausius ir patraukliausius pasiūlymus ir bet kurią pasaulio šalį.

Atgal