VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

03.10. Be elektros likę Venesuelos gyventojai perka benziną generatoriams

Šeštadienį Venesuelos degalinėse nusidriekė ilgos eilės - be elektros likę šalies gyventojai perka degalus generatoriams, praneša „Interfax“, remdamasi vietos žiniasklaida.

Venesuela gyvena elektros tiekimo krizės sąlygomis. EPA-Eltos nuotr.

Daug žmonių būriuojasi ir prie specialių įtaisų su saulės baterijomis, kad įkrautų mobiliuosius telefonus ir nešiojamuosius kompiuterius.

Nedirba Karakaso oro uostas, atšaukti visi skrydžiai. Civilinės aviacijos stebėjimo tarnybos duomenimis, Venesuelos oro erdvėje pasirodo tik vienas kitas lėktuvas. Uždarytas šalies sostinės metropolitenas, kasdien perveždavęs po du milijonus keleivių. Nedirba parduotuvės.

Sunkiausia padėtis ligoninėse. Tose medicinos įstaigose, kurios turi generatorius, jie naudojami tik išskirtiniais atvejais. 

Venesuelos valdžia pareiškė, kad elektros energijos tiekimą sutrikdė kibernetinė ataka, kuri buvo surengta iš JAV teritorijos. Opozicija dėl susiklosčiusios padėties kaltina blogai dirbančią šalies vyriausybę.

Venesuelos energetikai ne kartą pareiškė, jog avarijas šioje šakoje nulemia tai, kad trūksta išteklių tinklų ir pastočių profilaktinei priežiūrai.

Atgal