VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

09.05. Vyriausybėje pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Maltos ordinu

Lietuva ir Maltos ordinas pirmadienį Vilniuje pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kuria tikimasi pratęsti ir sutvirtinti tarpusavio bendradarbiavimą. Dokumentą pasirašė Premjeras Saulius Skvernelis ir Maltos ordino Didysis Kancleris baronas Albrechtas fon Boselageris (Albrecht von Boeselager).

Ministras Pirmininkas S. Skvernelis atkreipė dėmesį į Maltos ordino indėlį skatinant savanorystę Lietuvoje, mažinant socialinę atskirtį, vykdant labdaringą veiklą.
"Noriu paminėti projektus, kurie šiandien Lietuvoje tapo mūsų gyvenimo įprasta dalimi, tai yra "Maltiečių sriuba", "Maistas ant ratų" - tie projektai, kurie suteikia kasdieninę pagalbą pažeidžiamiausiems Lietuvos žmonėms", - kalbėjo S. Skvernelis Vyriausybėje.
Premjero teigimu, pirmadienį pasirašyta sutartis tęs ir išplės pradėtą bendradarbiavimą su Maltos ordinu.
"Sutartis yra glaudaus bendradarbiavimo rezultatas, o kartu ir naujas mūsų bendradarbiavimo puslapis, kalbant apie tokias naujas sritis, kaip sveikatos priežiūra, socialinė apsauga, pabėgėlių ir kitos sritys", - sakė S. Skvernelis.
1991 metų rudenį Lietuvoje įkurta Maltos ordino pagalbos tarnyba. Lietuva ir Maltos ordinas diplomatinius santykius užmezgė prieš 25 metus.
Maltos arba Šv. Jono iš Jeruzalės ordinas yra viena iš seniausių Romos katalikų organizacijų ir šiuo metu vykdo savo humanitarinę bei medicinos pagalbos veiklą daugiau kaip 120-yje pasaulio šalių.

Atgal