VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

ISTORIJA

06.12. Nobelio literatūros premijos laimėtoja S. Aleksijevič rašo naujas knygas

Nobelio literatūros premijos laimėtoja S. Aleksijevič rašo naujas knygas
 Nobelio literatūros premijos laimėtoja, Baltarusijos rašytoja ir publicistė Svetlana Aleksijevič rašo naujas knygas, nagrinėjančias meilę bei gyvenimo prasmę. Savo kūrybiniais planais rašytoja šeštadienį pasidalijo susitikime su skaitytojais Maskvos teatre "Gogolio centras". 

"Šios istorijos bus apie meilę, bet pagrindinė idėja yra žmogaus laimės troškimas", - sakė S. Aleksijevič. 

Autorė gausiai susirinkusiems gerbėjams atskleidė ir metaforišką būsimosios knygos pavadinimą - "Nuostabusis elnias nesibaigiančioje medžioklėje". 

Be šios, ji planuoja parašyti ir dar vieną knygą, kuri nagrinės gyvenimo prasmę. 

"Dar vienas dalykas, apie kurį mąstau, yra knyga apie pasitraukimą, apie kelionę iš šio pasaulio į tamsą, apie žmonių bandymus atsakyti į klausimus - kas nutiko jiems ir kas nutiko mums visiems", - kalbėjo pripažinta rašytoja. 

2015 m. Nobelio literatūros apdovanojimas S. Aleksijevič skirtas "už daugiabalsį jos prozos skambesį, kančios ir narsumo įamžinimą". 

S. Aleksijevič gimė 1948 m. gegužės 31 d. Ivano Frankivske (Ukraina) kariškio šeimoje. Rašytojos tėvas - baltarusis, motina - ukrainietė. Kai tėvas demobilizavosi iš armijos, Aleksijevičių šeima persikėlė į Baltarusiją.

2000-aisiais rašytoja dėl Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos politikos buvo priversta palikti šalį. Didžiąją dalį laiko moteris gyveno Paryžiuje ir Berlyne, o 2011 metais grįžo į Baltarusiją.
Atgal