VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Europos Sąjunga

05.24. Europos Komisijos pirmininkas: Tie kvaili nacionalistai yra įsimylėję savo valstybes

Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude' as Junckeris pripažino, kad po Europos Parlamento rinkimų daug didesnę įtaką įgis už valstybių suverenumo išsaugojimą pasisakančios jėgos. „Šie populistai, nacionalistai, kvaili nacionalistai, jie įsimylėję savo valstybes“, – CNN duotame interviu prieš ES „solidarumą“ nukreiptų jėgų pasaulėžiūrą apibūdino jis.

Jeanas-Claude' as Junckeris

Rinkimų į Europos Parlamentą išvakarėse interviu davęs J.-C. Junckeris pabrėžė, kad Europoje augantis nacionalistų judėjimas parodo, jog europiečiai ne tik „įsimylėję“ savo valstybes, bet ir „nemėgsta“ žmonių, kurie atvyksta iš „labai tolimų“ valstybių.

 „Jiems nepatinka tie, kurie atvyksta iš labai toli, man patinka tie, kurie yra iš toli... mes turime veikti solidariai atžvilgiu tų, kurie yra blogesnėje situacijoje nei mes“, – veikiausiai apeliuodamas į vadinamąją pabėgėlių krizę savo situacijos matymą ir nacionalistų požiūrio vertinimą aiškino Junckeris. 

CNN žurnalisto paklaustas, kodėl „antieuropinės“ jėgos daug sėkmingiau mobilizavosi nei „proeuropiečiai“, Europos Komisijos pirmininkas jokių giluminių ES krizės priežasčių ieškoti nesiteikė.

 „Visuomet neigiamas jėgas mobilizuoti lengviau nei teigiamas jėgas“, – lakoniškai atsakė Junckeris.

J.-C. Junckeris savo Europos Komisijos pirmininko penkių metų kadenciją baigs šių metų lapkritį.

 

Parengta remiantis 'Juncker lashes out at 'stupid nationalists' on eve of European elections'.

Atgal