VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

Ne visas darbo laikas

2011 01 22

Dr. Antanas Petrauskas

Socialinių problemų analitikas

Ne viso darbo laiko įteisinimo tikslas – sudaryti galimybes savarankiškumo pagrindu plėtoti darbą ne visą darbo dieną ir prisidėti prie lankstaus darbo laiko grafiko organizavimo, atsižvelgiant į darbdavių ir darbuotojų reikmes. Šią teisinę padėtį reglamentuoja Darbo kodeksas ir Su ne viso darbo laiko nustatymo tvarka susijusių sąlygų aprašas.

Taikymo sritis

Minėti teisės aktai taikomi visų rūšių ir nuosavybės formų ūkio subjektuose – įmonėse, įstaigose ir organizacijose. O ne visu darbo laiku suprantama darbuotojui nustatyta trumpesnė negu darbo teisę reglamentuojančių aktų jam numatyta darbo laiko – dienos arba savaitės – trukmė, mokant proporcingai dirbtam laikui ar atliktam darbui.

Ne viso darbo laiko režimas gali būti sulygtas darbuotojui, priimtam dirbti pagal įvairias darbo sutarčių rūšis ir einant pareigas pagrindinėje arba dar ir kitoje darbovietėje. Šis darbuotojo ir darbdavio susitarimo faktas privalo būti nurodytas darbo sutartyje arba jos pakeitime, jeigu ne visas darbo laikas nustatomas jau priimtam į darbą darbuotojui.

Pačiu bendriausiu atveju darbuotojo teisė į ne visą darbo laiką įgyvendinama darbuotojo ir darbdavio susitarimu. Iniciatyvos teisę siūlyti susitarti dėl ne viso darbo laiko nustatymo turi tiek darbuotojas, tiek darbdavys. Kadangi tokios galimybės įgyvendinimas lemia ir nepageidautinus padarinius darbuotojo darbo užmokesčiui, reikėtų įvertinti, ar toks darbdavio pasiūlymas yra laisva šalių – darbuotojo ir darbdavio – valios išraiška, ar juo bandoma pabloginti darbuotojo padėtį, pasinaudojant įtaka ir pan. Beje, kai kurių darbuotojų reikalavimu darbdavys privalo nustatyti jiems ne visą darbo laiką.

Teisės realizavimas susitarus

Darbo sutarties šalims susitarus ne visas darbo laikas gali būti nustatomas darbuotojui sumažinant savaitės darbo dienų skaičių arba sutrumpinant jam darbo dieną (pamainą), arba darant ir viena, ir kita. Darbo diena, dirbant tokiu režimu, gali būti suskaidoma ir dalimis. Bet šios sąlygos gali būti ir netaikomos, kai dėl to yra susitariama kolektyvinėje sutartyje.

Darbuotojo rašytinį prašymą nustatyti ne visą darbo laiką šalių susitarimu darbdavys arba jo įgaliotas asmuo privalo išnagrinėti ir apie priimtą sprendimą raštu informuoti darbuotoją ne vėliau kaip per 5 darbo dienas nuo prašymo gavimo dienos. Per šį terminą nepranešus apie sprendimo priėmimą, laikoma, kad darbuotojo prašymas yra atmestas.

Darbdavio pareiga

Darbuotojo reikalavimu ne visas darbo laiko režimas nustatomas, kai to reikalauja: darbuotojas dėl jo sveikatos būklės pagal sveikatos priežiūros įstaigos išvadą; neįgalusis darbuotojas pagal Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos išduotą išvadą; darbuotojas iki 18 metų; darbuotojas, slaugantis sergantį šeimos narį, pagal sveikatos priežiūros įstaigos išvadą.

Be to, ne viso darbo laiko režimas turi būti nustatomas pareikalavus: nėščiai moteriai; neseniai pagimdžiusiai moteriai (šiais dviem atvejais darbdaviui tektų pateikti sveikatos priežiūros įstaigos pažymą apie gimdymą ar vaiko iki vienerių metų auginimą); krūtimi maitinančiai moteriai (darbdaviui pateikus sveikatos priežiūros įstaigos pažymą, kad augina ir maitina krūtimi savo vaiką); darbuotojui, auginančiam vaiką iki 3 metų; darbuotojui, vienam auginančiam vaiką iki 14 metų arba neįgalų vaiką iki 18 metų.

Visais šiais atvejais darbdavys arba jo įgaliotas asmuo minėtų darbuotojų rašytinius prašymus nustatyti ne visą darbo laiko režimą privalo išnagrinėti ir raštu informuoti darbuotoją ne vėliau kaip kitą darbo dieną po prašymo gavimo dienos, jeigu prašyme nėra nurodyta ne viso darbo laiko nustatymo data. Darbdaviui nesuteikta teisė laisvai apsispręsti dėl susitarimo nustatyti minėtiems darbuotojams ne visą darbo laiką, t. y. darbdaviui nustatoma ne laisvė, o pareiga priimti darbuotojo pasiūlymą susitarti dėl ne viso darbo laiko režimo.

Atkreiptinas dėmesys, kad sveikatos priežiūros įstaigos ar Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos išvada, taip pat kitos aplinkybės ar sąlygos, suteikiančios teisę į ne viso darbo laiko režimo nustatymą, darbdaviui nėra savarankiškas pagrindas darbuotojui nustatyti ne visą darbo laiką. Darbuotojui nutarus nepasinaudoti savo teise reikalauti ne viso darbo laiko režimo, darbdavys neturės teisės ne visą darbo laiką nustatyti vien vadovaudamasis pateiktomis išvadomis, aplinkybėmis ar sąlygomis.

Kaip bus nustatoma ne viso darbo laiko trukmė, jis išdėstomas per darbo dieną (pamainą) ar darbo savaitę, nustato darbuotojas ir darbdavys bendru susitarimu, jeigu kitaip nenustatyta kompetentingos įstaigos išduotoje išvadoje ar pažymoje. Abiem pusėms patartina vadovautis protingumo, sąžiningumo principais ir nepiktnaudžiauti teise.

Darbdaviui ar jo įgaliotam asmeniui atsisakius nustatyti ne visą darbo laiką, darbuotojas šį atsisakymą gali per 3 mėnesius apskųsti darbovietės darbo ginčų komisijai, o šios komisijos nepalankų jam sprendimą – per mėnesį apylinkės teismui. Taip, beje, reikėtų elgtis ir ne visą darbo laiką nepavykus nustatyti darbuotojo ir darbdavio susitarimu.

Garantijų išsaugojimas

Darbas ne viso darbo laiko sąlygomis nesumažina darbuotojų garantijų nustatant kasmetinių atostogų trukmę, apskaičiuojant darbo stažą, skiriant į aukštesnes pareigas, keliant kvalifikaciją, jiems negali būti sudaromos blogesnės darbo sąlygos, taip pat negali kilti jokių nepageidaujamų padarinių ir įgyvendinant kitas darbo teises, išskyrus proporcingą dirbtam laikui ar atliktam darbui darbo apmokėjimą.

Darbuotojams, dirbantiems ne visą darbo laiką, reikėtų žinoti, kad darbo stažo ir pensijų draudimo stažo sąvokos nėra tapačios. Jei šiomis sąlygomis dirbančiojo asmens darbo užmokestis ir kitos pajamos, nuo kurių buvo įmokėtos ar turėjo būti įmokėtos privalomos valstybinio socialinio pensijų draudimo įmokos, per kalendorinius metus bus ne mažesnės už minimalaus darbo užmokesčio per visus 12 mėnesių sumą, tuomet į asmens pensijų draudimo stažą bus įskaitomi visi kalendoriniai metai. Priešingu atveju tų metų pensijų draudimo stažas būtų laikomas proporcingai mažesniu. Taigi darbuotojai, dirbantys ne visą darbo laiką, per vienerius darbo metus gali ir neįgyti vienerių metų pensijų draudimo stažo.

Atgal