VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

03 20. TVF vadovė K. Lagard ragina Kiniją imtis reformų

Tadas Tankus

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė Kristina Lagard (Christine Lagarde) mano, kad Kinija turi sumažinti per didelę savo ekonomikos priklausomybę nuo eksporto ir investicijų, bet to, jeigu šalis įgyvendintų į rinką orientuotas reformas, juanis galėtų tapti pasauline atsargų valiuta, informuoja BBC.

 TVF vadovė savaitgalį pradėjo vizitą Kinijoje ir Indijoje.

 Kalbėdama su Kinijos politikais ir verslo lyderiais, K. Lagard pažymėjo, kad yra ženklų, leidžiančių teigti, kad pasaulio ekonomikos būklė stabilizuojasi.

 Ji pabrėžė, kad aukščiausi Kinijos valdžios atstovai yra pasiruošę imtis reformų, reikalingų siekiant užtikrinti, kad antroji pagal dydį pasaulio ekonomika išliks pagrindiniu pasaulinio augimo varikliu.

 Tačiau ji teigia, kad, be finansų reformų, Kinijos valdžia dar turi padidinti namų ūkių pajamas ir užtikrinti, kad iš ekonomikos augimo naudos turėtų kuo daugiau gyventojų.

 Anksčiau TVF ir kai kurios valstybės kaltino Kiniją juanio nuvertinimu, dėl kurio šalies eksportuotojai įgauna nesąžiningą pranašumą.

 K. Lagard taip pat sakė, kad pasaulio ekonomika "atsitraukė nuo bedugnės krašto ir yra priežasčių būti optimistiškesniems".

 Praėjusią savaitę TVF sutiko skirti Graikijai 28 mlrd. eurų ir taip prisidėti prie antrojo paskolų paketo. K. Lagard pažymėjo, kad matyti ir JAV ekonomikos atsigavimo ženklų.

Atgal