VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

03.14. V. Šapoka: įmonės, kurios susiduria su sunkumais, tikrai gali kreiptis į VMI

 

Finansų ministras Vilius Šapoka sako, kad Lietuvos finansų sistema yra tvari, o verslas, nukentėjęs dėl koronaviruso, jau gali kreiptis dėl mokesčių mokėjimo atidėjimo.

„Su kuo reikėtų sutikti – tai, kad situacija labai neapibrėžta, mes nežinome, kiek tęsis viruso protrūkis ir kaip plačiai tęsis. Priminsiu, kad situacija ekonomikos augimo tiek pasaulyje, tiek Europoje buvo trapi dar iki viruso paplitimo, o jo paplitimas viską komplikuoja“, – Seime žurnalistams sakė V. Šapoka.

„Lietuvos finansų sistema yra tikrai tvirta ir patikima, pasiruošusi atlaikyti įvairius scenarijus“, – pridūrė jis.

Ministro teigimu, įmonės dėl mokestinių prievolių mokėjimo atidėjimo jau dabar gali kreiptis į Valstybinę mokesčių inspekciją (VMI).

„Šiuo metu nereikia jokių teisės aktų pakeitimų, tokia galimybė yra numatyta įstatymuose. Tos įmonės, kurios susiduria su sunkumais, tikrai gali kreiptis į VMI“, – teigė V. Šapoka.

Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidentas Valdas Sutkus ketvirtadienį Seimo Ekonomikos komiteto posėdyje teigė, kad koronavirusas jau jaučiamas ekonomikoje, todėl jau reikia pradėti galvoti apie paramą verslui.

Atgal