VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

04.14. V. Sinkevičius: Inovacijų skatinimo fondas galėtų pradėti veikti jau 2021 metais

Ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius sako, kad Inovacijų skatinimo fondas galėtų pradėti veikti 2021 metais.

„Tęsiant Technologijų ir inovacijų įstatymo įgyvendinimo darbus, svarbiausias yra Inovacijų skatinimo fondo įsteigimas. Numatyta, kad 2021 metais fondas jau galėtų pradėti pilnai veikti. Planuojama per šiuo metus priimti reikiamus teisės aktus Seime“, - Seimo Europos reikalų komiteto posėdyje penktadienį sakė V. Sinkevičius.

Pasak ministro, fondo lėšas didesne dalimi galėtų sudaryti ES fondų investicijos, skirtos mokslo, technologijų, eksperimentinės plėtros inovacijų skatinimui, taip pat valstybės biudžeto lėšos. Vėliau didesnę dalį fondo sudarytų lėšos, grįžtančios iš įmonių, kurios, pasak V. Sinkevičiaus, sėkmingai panaudojo valstybės teikiamą skatinamąjį finansavimą.

Kaip yra skelbusi Ekonomikos ir inovacijų ministerija, fondas eksperimentinės plėtros ir inovacijų veiklas vykdančioms mokslo įstaigoms, verslui ir kitoms organizacijoms teiktų neatlygintiną arba grąžintiną pagalbą kuriant produktą ir pradedant jį diegti į rinką.

Atgal