VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

04.13. V. Šapoka: Vokietija – svarbus partneris plėtojant Fintech ir investicinių fondų sektorius

Lietuva ir Vokietija stiprina bendradarbiavimą Fintech ir investicinių fondų sektoriuose. Vizito Frankfurte metu finansų ministras Vilius Šapoka su Heseno federalinės žemės finansų ministru dr. Thomu Schäferiu bei Vokietijos investicinių fondų asociacijos (BVI) vadovais Thomu Richter ir Rudolfu Siebel kalbėjosi apie Lietuvos pasiekimus šiose srityse bei galimą jų plėtrą abiejose šalyse.

„Lietuva pasaulyje matoma kaip inovatyvi valstybė, ne tik kurianti pažangią teisinę aplinką, bet ir skirianti dėmesį su inovacijomis susijusių rizikų valdymui. Tam, kad taptume aukštųjų technologijų šalimi – Litechnia – svarbu bendradarbiauti ir keistis gerąja praktika su tokiais svarbiais finansiniais centrais kaip Vokietija“, – sako finansų ministras Vilius Šapoka.

Susitikimų metu V. Šapoka pristatė mūsų šalies pasiekimus Fintech srityje: palankią infrastruktūrą, programas, skirtas skatinti inovatyvią finansinių institucijų veiklą, efektyvų mokėjimo ir elektroninių pinigų licencijų išdavimo procesą.

Vizito metu taip pat kalbėta apie Lietuvos ir Vokietijos investicinių fondų reguliavimo sistemą bei inovacijų (Wealthtech) šioje industrijoje plėtrą. V. Šapoka pristatė praėjusių metų gruodį Seimo priimtus kolektyvinio investavimo subjektų veiklą reglamentuojančius įstatymus, kurie mažins administracinę naštą investiciniams fondams ir sukurs palankesnes sąlygas jų veiklai, o kartu – ir daugiau verslo finansavimo alternatyvų bei galimybių investuoti mūsų šalyje.

Atgal