VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

01.02. Keičiasi dviejų ministerijų pavadinimai

Sausio 1-ąją įsigalioja Seimo priimtos Vyriausybės įstatymo pataisos, kuriomis nutarta pakeisti Ūkio bei Švietimo ir mokslo ministerijų pavadinimus.

Eltos nuotr.

Ūkio ministerija vadinsis Ekonomikos ir inovacijų ministerija. Šiuo pakeitimu siekiama kurti modernų valstybės požiūrį ir atkreipti dėmesį į šiuolaikišką ekonominių procesų reguliavimą, o visų pirma - į inovacijas, kurios sudaro svarbų pagrindą valstybės ekonomikos augimui. Anot iniciatorių, ministerijos pavadinimas tiksliau reprezentuos ministerijos veiklos sritį, pobūdį ir pagrindinius tikslus, jos pavadinimas bus labiau suprantamas tarptautinei bendruomenei.

Švietimo ir mokslo ministerija vadinsis Švietimo, mokslo ir sporto ministerija. Kaip tvirtina iniciatoriai, pakeitus šios ministerijos pavadinimą bus sudarytos prielaidos padidinti sporto prestižą visuomenėje ir valstybės bei savivaldybių institucijose ir įstaigose, taip pat pagerinti tarptautinį bendradarbiavimą fizinio aktyvumo ir sporto srityse. Taip pat tikimasi sustiprinti ministerijos vaidmenį sporto srityje.

Atgal