VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

03.19. Refinansuojame paskolas: į ką atkreipti dėmesį?

 

Asmeniniai finansai ir jų valdymas – daugeliui šeimų aktuali tema. Tačiau neretai nemokėjimas paskirstyti gaunamų pajamų ir noras įsigyti didesnius pirkinius, keliauti, kai to neleidžia finansinės galimybės, tampa nemenka problema. Įsisukus į greitųjų kreditų, paskolų liūną, skolinantis, tačiau nesugebant grąžinti turimų įsipareigojimų, tai tampa našta ir galvos skausmu. Tokiu atveju neretai didžiąją dalį gaunamų pajamų tenka atiduoti finansavimą suteikusioms įstaigoms, o susidoroti su kasdienėmis šeimos išlaidomis kaip komunaliniai mokesčiai, įvairūs kursai, vaikams skirtos prekės ir pan. tampa vis sunkiau. Susidūrus su finansiniais sunkumais, turint daugiau nei vieną paskolą, pasikeitus asmeninei ar šeimos finansinei padėčiai, nesant patenkintiems turimų įsipareigojimų sąlygomis, galima kreiptis dėl refinansavimo paslaugos suteikimo.

Ši paslauga apjungia turimas paskolas, greituosius kreditus į vieną ir leidžia pakoreguoti įsipareigojimų grąžinimo terminą, metinę palūkanų normą, mėnesinės įmokos dydį. Refinansavimas tampa sprendimu tiems asmenims, kurie susiduria su sunkumais mokant nemažas įmokas įvairioms kreditų bendrovėms, o pagerintos įsipareigojimų sąlygos leidžia lengviau atsikvėpti ir nebesijaudinti dėl ne laiku sumokėtų įmokų. Daugiau informacijos apie refinansavimo sąlygas rasite šiame internetiniame puslapyje.

Finansų ekspertai primena, jog kiekviena paskola yra finansinis įsipareigojimas, todėl dar prieš priimant skolinimosi sprendimą, yra būtina gerai įvertinti asmenines skolinimosi galimybes. Dažniausiai dėl to kreipiamasi į jau minėtus finansų ekspertus, kurie peržiūri asmens ar šeimos gaunamas pajamas, išlaidas bei įvertina, kokio dydžio paskola šeimai nesukeltų papildomų problemų jos grąžinimo laikotarpiu. Kadangi ne visi asmenys yra linkę svarstyti apie paskolos grąžinimo laikotarpį, o pinigų siekia gauti kuo greičiau, gautos paskolos vėlesniu laikotarpiu tampa našta. Suteikiamos paskolos nesiekia tapti galvos skausmu, o, priešingai, tampa sprendimu, norintiems nusipirkti būtinus didesnius pirkinius, apmokėti gydymo išlaidas, įsigyti automobilį, suremontuoti namus ar transporto priemonę ir pan.

Dažniausiai refinansavimo paslaugas asmenys renkasi tuomet, kai pakinta ekonominė šalies situacija, siekiama gauti priimtinesnes finansavimo sąlygas. Taip pat turintiems pernelyg daug įsipareigojimų bankuose, kreditų unijose ar kitose bendrovėse, tampa nebepatogu ar net pamirštama, kuriam kreditoriui, kada reikia atlikti įmoką. Visame pasaulyje pastebima tendencija, kai kintant valstybės ekonominei situacijai, pasikeičia išduodamų paskolų sąlygos. Šiuo atveju visi, kreipęsi dėl paskolų ir sulaukę teigiamų sprendimų ankstesniu laikotarpiu, ima siekti gauti finansavimą tokiomis pat geresnėmis sąlygomis kaip naujų paraiškų teikėjai.

Teikiant paraišką dėl refinansavimo paskolos būtina atkreipti dėmesį į jos sąlygas, metinę palūkanų normą, tačiau pastaruoju atveju, jei asmuo ar šeima turėjo kelias paskolas ir kiekvieną mėnesį mokėjo įmokas skirtingiems kreditoriams, įsipareigojimų apjungimas sumažina palūkanas bei gali prailginti arba sutrumpinti paskolos grąžinimo terminą. Jeigu paraiškos teikėjas pageidauja mokėti mažesnes įmokas, greičiausiai, paskolos grąžinimo terminas taps ilgesnis ir atvirkščiai. Kiekviena paraiška yra vertinama individualiai, atsižvelgiant į asmens kredito istoriją. Didelis dėmesys skiriamas tam, ar klientas turėjo pradelstų mokėjimų, įsiskolinimų anksčiau sudarytose sutartyse, ar buvo mokus. Teigiamu paraiškos atveju yra apmokami įsiskolinimai kitoms finansų bendrovėms, o taip pat, esant poreikiui, suteikiama galimybė pasiskolinti papildomai.

Paraiškas dėl turimų įsipareigojimų perkėlimo vienai kredito bendrovei galima pateikti internetu, skambinant banke dirbantiems konsultantams ar kitose numatytose vietose. Tad nesant patenkintiems paskolų sąlygomis, palūkanų norma, įmokų suma, finansavimo grąžinimo trukme, rekomenduojama kreiptis dėl refinansavimo paskolos. 

Mirus iškiliam mokslininkui, darbščiam visuomenės veikėjui dr. Juliui ŠALKAUSKUI,
nuoširdžiai užjaučiame našlę Ritonę, velionio artmuosius.
Kaimynai- Regina, Kazimiera, Norkai
Mirus iškiliam mokslininkui, darbščiam visuomenės veikėjui dr. Juliui ŠALKAUSKUI,
nuoširdžiai užjaučiame našlę Ritonę, velionio artmuosius.
Kaimynai- Regina, Kazimiera, Norkai
Atgal