VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

EKONOMIKA

07.01. BTA: per stiprią liūtį nukentėjo ne tik automobiliai

Ketvirtadienį Vilniuje praūžusi liūtis žalos pridarė ne tik keliuose - audra nemažai nuostolių padarė ir turtui. Draudimo bendrovės BTA teigimu, audros metu nukentėjo ir viešieji administraciniai pastatai, užlietos bei užsemtos gyvenamosios patalpos tiek apatiniuose, tiek viršutiniuose daugiabučių aukštuose, apgadinti namų stogai, ūkinės ir komercinės paskirties objektai. 

Anot BTA Žalų reguliavimo departamento direktoriaus pavaduotojo Mareko Ernesto Goliančiko, labiausiai per liūtį vis dėlto nukentėjo automobiliai. 
"Transporto priemonių žalos buvo vienos dažniausių. Teko nutempti dėl liūties užgesusius automobilius, kurie tiesiog užstrigo ar neužsivedė dėl žalos automobilių elektronikos sistemoms, variklio hidrosmūgio. Administruojame ir 10 tūkst. eurų vertės žalą dėl liūties sugedus dyzelinio automobilio varikliui", - sakė jis.
Nors smarkiausiai per ketvirtadienį vykusią audrą nukentėjo automobiliai, buvo fiksuojami įvairiausi atvejai - nuo išverstų tvorų, užtvindytų rūsių, užpiltų butų iki apgadintų stogų ar į orą pakeltų šiltnamių.
"Išankstiniais duomenimis, liūties žala gyventojų turtui vidutiniškai siekė 800 eurų. Meteorologų teigimu, sostinė tokio lietaus nebuvo mačiusi jau 20 metų, jo neatlaikė ir komercinės paskirties objektai. Taip pat gavome pranešimą, kad apgadintas vienas administracinės paskirties pastatas - dėl liūties ir vėjo nukentėjo jo apdaila", - sakė M. E. Goliančikas.
Taip pat buvo gautas pranešimas iš kliento, apsidraudusio statybos ir montavimo rizikų draudimu, - dėl liūties statomame objekte paplovus gruntą išplaukė žemė su visa inžinerine sistema.

Atgal